|
|
|
||
Předmět bude rozdělen do třech věcně navazujících částí. První část studentům představí problematiku zpracování odpadů v historickém kontextu. Druhá část přiblíží technické principy a technické systémy používané pro zpracování odpadů. Třetí část bude potom zaměřena na očekávaný vývoj předmětu pro nejbližší budoucnost, ve vazbě na globální trendy definující strategický přístup k ochraně životního prostředí. Toto věcné členění předmětu doplní stručný náhled do legislativního a administrativního zázemí dané problematiky.
Poslední úprava: Březina Milan (31.08.2021)
|
|
||
Studenti po úspěšném absolvování předmětu získají základní přehled v oblasti odpadového hospodářství, který sám o sobě bude dobře použitelný v praxi, ale zejména poskytne potřebný základ pro navazující specializační předměty. Poslední úprava: Březina Milan (31.08.2021)
|
|
||
Jeden průběžný písemný test, závěrečný test a ústní zkouška. Poslední úprava: Hlinčík Tomáš (09.12.2020)
|
|
||
Z: Odpady a jejich zpracování, Mečislav Kuraš, Vodní zdroje Ekomonitor spol. s r.o., 2014, ISBN: 978-80-86832-80-7 D: http://www.mzp.cz/cz/odpadove_hospodarstvi Poslední úprava: Hlinčík Tomáš (09.12.2020)
|
|
||
Přednášky Poslední úprava: Hlinčík Tomáš (09.12.2020)
|
|
||
1. Odpad a jeho zpracování v historii lidstva 2. Legislativní a administrativní zázemí odpadového hospodářství 3. Původ odpadu a typy odpadu 4. Komunální odpad a jeho zpracování 5. Průmyslový odpad a jeho zpracování 6. Zemědělské a potravinářské odpady 7. Stavební odpad a odpad z hornické činnosti 8. Odpad jako surovina 9. Nelegální aktivity 10. Evidence odpadů 11. Recyklace odpadů - papír 12. Recyklace odpadů - sklo 13. Recyklace odpadů - kovy 14. Recyklace odpadů - plasty a textil Poslední úprava: Březina Milan (31.08.2021)
|
|
||
žádné Poslední úprava: Hlinčík Tomáš (09.12.2020)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.5 | 14 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1.5 | 42 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |