|
|
|
||
Poslední úprava: Fialová Jana (18.12.2017)
|
|
||
Poslední úprava: Fialová Jana (18.12.2017)
Studenti budou umět: Třídění jednotlivých druhů potravinářských výrobků a související terminologii. Základní složení jednotlivých druhů a skupin potravinářských výrobků a jejich význam ve výživě. Základní požadavky na jakost jednotlivých skupin potravinářských výrobků, jejich hlavní vady a nejčastější způsoby falšování. |
|
||
Poslední úprava: REBLOVAZ (22.01.2018)
Z: Záznamy z přednášek Z: Příslušné legislativní předpisy Z: Dostálová J., Kadlec P. (eds.) a kol.: Potravinářské zbožíznalství, KEY Publishing, 2014, ISBN 978-80-7418-208-2 D: Kadlec P. a kol.: Co byste měli vědět o potravinách, KEY Publishing, 2009, ISBN 978-80-7418-051-4 D: Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009, 978-80-86659-15-2 D: Pánek J., Pokorný J., Dostálová J.: Základy výživy, Svoboda Servis, Praha 2002, ISBN 80-86320-23-5 |
|
||
Poslední úprava: REBLOVAZ (22.01.2018)
http://www.zakonyprolidi.cz/ http://eur-lex.europa.eu/cs/index.htm http://web.vscht.cz/~reblovaz/
|
|
||
Poslední úprava: REBLOVAZ (22.01.2018)
V rozsahu sylabu. |
|
||
Poslední úprava: REBLOVAZ (22.01.2018)
1. Úvod do předmětu a organizace výuky 2. Maso a masné výrobky 3. Ryby a další vodní živočichové (a výrobky z nich); vejce a výrobky z nich 4. Mléko a mléčné výrobky 5. Jedlé tuky a oleje 6. Ovoce a výrobky z ovoce; houby; droždí 7. Zelenina a výrobky ze zeleniny; brambory a výrobky z nich 8. Pekařské a cukrářské výrobky (a těsta); těstoviny 9. Mlýnské produkty z obilovin; škrob a výrobky z něj; luštěniny a výrobky z nich; olejnatá semena 10. Koření; jedlá sůl; ochucovadla; hořčice; ocet 11. Sladidla; med; cukrovinky; čokoláda; kakao 12. Nealkoholické nápoje; káva, čaj a kávoviny 13. Alkoholické nápoje 14. Typy potravin jdoucí napříč komoditami (= zmrazené potraviny, potraviny určené pro zvláštní výživu, …) a doplňky stravy |
|
||
Poslední úprava: REBLOVAZ (22.01.2018)
Nejsou vyžadovány |
|
||
Poslední úprava: REBLOVAZ (11.11.2021)
Písemná zkouška.
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 2 | 56 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |