Univerzita 3. věku - CZV352002
Anglický název: The University of the Third Age
Zajišťuje: Děkanát FPBT (352)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2023
Semestr: letní
Body: letní s.:0
E-Kredity: letní s.:0
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:4/0, Z [HT]
Rozsah za akademický rok: 10 [hodiny]
Počet míst: neurčen / neurčen (30)
Minimální obsazenost: 5
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Patří ke studentské práci typu: ročníková práce
Staré označení: U3
Garant: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Třída: Kurz CŽV
Termíny zkoušek   
Literatura

Doporučená:

  • Co byste měli vědět o výrobě potravin?, Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol. , 2009
  • Chemie potravin 1, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009
  • Chemie potravin 2, 3. vydání, Velíšek, Hajšlová, 2009

Volitelná:

  • Food Hygiene, Microbiology and HACCP, Forsythe, Hayes, 1998
  • Food Microbiology, Principles into Practice, Volume 1., Erkmen, Bozoglu, 2016

Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
Sylabus

1. Vejce – zpracování a výživa

2. Vinařství

3. Základy a metody senzorické analýzy

4. Čaj a káva

5. Změny živin během zpracování potravin

6. Pekařské suroviny, těstoviny, trvanlivé pečivo

7. Obaly a obalová technika

8. Kosmetika

Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)