|
|
|
||
Poslední úprava: Filip Vladimír prof. Ing. CSc. (04.11.2015)
|
|
||
Poslední úprava: Filip Vladimír prof. Ing. CSc. (04.11.2015)
Studenti budou umět: popsat a vysvětlit fyzikální změny a chemické reakce v technologii. Řídit technologické procesy výrobě potravin, detekovat nežádoucí chemické změny a odstraňovat provozní odchylky. |
|
||
Poslední úprava: Filip Vladimír prof. Ing. CSc. (04.11.2015)
Z: Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin I. a II., 3.vyd., OSSIS Tábor 2009. ISBN 978-80-86659-16-9. Z: Bockisch M.: Fats and Oils Handbook. AOCS Press Champaign Ill., 838 stran, Champaign. Ill. 1998, ISBN 0-935315-82-9. |
|
||
Poslední úprava: Filip Vladimír prof. Ing. CSc. (04.11.2015)
Samostudium původních vědeckých pramenů. |
|
||
Poslední úprava: Filip Vladimír prof. Ing. CSc. (04.11.2015)
Homolipidy a heterolipidy. Biosyntéza, chemické reakce lipidů a zvláště tuků; interakce lipidů s dalšími složkami potravin. Fyziologie a nutriční hodnota tuků. Syntetické analogy, emulgátory a tukové náhrady. Polymorfismus lipidů, fázové rovnováhy a přechody (s-l) a (l-g). Modifikace triacylglycerolů v technologii, strukturované triacylglyceroly a strukturní tuky. Oxidační stabilita lipidů a její regulace. Tuky a jiné lipidy v potravinách. Oleochemické využití a výroba paliv. |
|
||
Poslední úprava: Filip Vladimír prof. Ing. CSc. (04.11.2015)
Magisterský studijní program chemie, potravinářské chemie nebo potravinářské technologie. |
|
||
Poslední úprava: Filip Vladimír prof. Ing. CSc. (04.11.2015)
Organická chemie, fyzikální chemie, biochemie. |
|
||
Poslední úprava: Filip Vladimír prof. Ing. CSc. (04.11.2015)
Ústní zkouška. |