|
|
|
||
Poslední úprava: Lacina Ondřej Ing. Ph.D. (30.03.2014)
|
|
||
Poslední úprava: TAJ323 (31.03.2014)
Studenti budou umět:
|
|
||
Poslední úprava: Stránská Milena doc. Ing. Ph.D. (15.11.2022)
Pradip K. Ghosh: Introduction to Protein Mass Spectrometry, 2015, ISBN: 978-0-12-802102-6, Elsevier
Mike S. Lee: Mass Spectrometry Handbook, 2012, ISBN:9780470536735, Wiley
Vitha, MF: Chromatography - Principles and Instrumentation, 2016, ISBN: 9781119270881, Wiley
Z: Kind T., Tsugawa H., Cajka T., Ma Y., Lai Z., Mehta S.S., Wohlgemuth G., Barupal D.K., Showalter M.R., Arita M., Fiehn O.: Identification of small molecules using accurate mass MS/MS search. Mass Spec Rev. 2017;9999:1–20. |
|
||
Poslední úprava: Lacina Ondřej Ing. Ph.D. (30.03.2014)
1. Obecné požadavky na kvalitu generových dat pomocí chromatografických a hmotnostně-spektrometrických technik; vymezení základních pojmů. 2. Spojení plynové chromatografie s hmotnostní spektrometrií, ionizační techniky v GC-MS, konvenční detektory. 3. Spojení kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií, ionizační techniky, konvenční detektory. 4. Hmotnostní spektrometrie (MS), typy hmotnostních spektrometrů, akviziční módy. 5. Interpretace GC-MS hmotnostních spekter. 6. Interpretace LC-MS hmotnostních spekter. 7. Hmotnostně-spektrometrická data v analýze potravin. 8. Knihovny spekter, retenční indexy. 9. Spektrální dekonvoluce, software pro identifikaci/interpretaci analytů. 10. Aplikace necílového screeningu v analýze potravin. 11. Přehled a použití různých kvantifikačních postupů a technik. 12. Kriteria konfirmace ve spojení s hmotnostní spektrometrií. 13. Významné statistické metody pro zpracování dat. 14. Využití software pro automatické procesování dat.
|
|
||
Poslední úprava: TAJ323 (31.03.2014)
Nejsou vyžadovány. |
|
||
Poslední úprava: Lacina Ondřej Ing. Ph.D. (30.03.2014)
Splnění písemného testu a ústní zkoušky. |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 20 |
Zkouškový test | 40 |
Ústní zkouška | 40 |