|
|
|
||
Předmět je zaměřen na praktické osvojení pracovních postupů různých druhů imunochemických analytických metod.
Poslední úprava: Hochel Igor (13.12.2018)
|
|
||
Studenti budou umět: navrhovat pracovní postupy a aplikovat imunochemické analytické metody v potravinářské a klinické diagnostice a v monitorování kvality životního prostředí. Poslední úprava: Hladíková Jana (13.12.2017)
|
|
||
presentace výsledků a úspešné absolvování písemné zkoušky Poslední úprava: Hochel Igor (24.01.2018)
|
|
||
Povinná:
Doporučená:
Poslední úprava: Holubová Barbora (27.06.2024)
|
|
||
Přednášky budou postupně zaměřeny na základní funkce jednotlivých složek imunitního systému; charakteristiky týkající se struktury a vlastností antigenů a protilátek; možnosti přípravy protilátek; parametry interakce antigen-protilátka in-vitro; hapteny a imunoanalýza; detaily postupů základních imunochemických metod (precipitační-neprecipitační, bez značky-se značkou; enzymová imunoanalýza a rozdíly v jednotlivých variacích jejího uspořádání; imunoblot, imunochromatografický test, imunohistochemické aplikace a další. V navazujících laboratorních úlohách budou propojeny teoretické základy získané absolvováním přednášek s praktickým provedením vybraných laboratorních technik (ELISA, ICT, imunoblot). Poslední úprava: Holubová Barbora (15.09.2023)
|
|
||
Přednášky a pracovní návody v elektronické podobě zveřejněné na e-learning.vscht.cz. Poslední úprava: Holubová Barbora (15.09.2023)
|
|
||
Biochemie, mikrobiologie Poslední úprava: Hladíková Jana (13.12.2017)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast v laboratořích (na exkurzi nebo praxi) | 2 | 56 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.5 | 14 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 0.5 | 14 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |