|
|
|
||
Principy statistických metod využívaných v chemii, analýze potravin a dalších materiálů a senzorické analýze a jejich praktická realizace s využitím programů MS Excel a Statistica (aktuálních verzí). Práce s rozsáhlými datovými soubory (desetitisíce až statisíce hodnot)
Poslední úprava: Pulkrabová Jana (30.01.2018)
|
|
||
Studenti budou umět: Realizovat statistické analýzy s programy MS Excel a Statistica aktuálních verzí Formulovat statistické závěry Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
Účast na výuce (80%), samostatná individuální práce - projekt, obhajoba projektu a zkouška Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
Z: Elektronická učebnice statistiky na http://www.statistica/cz Z: Elektronická nápověda (help) v programu MS Excel D: http://mms01.vscht.cz/vyuka/ Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
V rozsahu sylabu. Poslední úprava: Vlčková Martina (30.01.2018)
|
|
||
1. Opakování, základní pojmy z teorie pravděpodobnosti a ze statistiky, testování hypotéz 2. Statistické programové balíky, Statistica aktuální verze 3. Regresní analýza a korelační analýza 4. Analýza rozptylu 5. Základní principy multivariačních metod 6. Metody rozlišení vzoru 7. Metody shlukové analýzy, dendrogramy 8. Testování analytických metod a postupů 9. Testování laboratoří 10. Mezilaboratorní testy 11. Kontrola kvality, zpracování výsledků senzorických analýz 12. Laboratorní informační systémy 13. Další perspektivy vývoje chemometrie, samostatná práce - zadání 14. Samostatná práce - konzultace, zápočet Poslední úprava: Pulkrabová Jana (30.01.2018)
|
|
||
http://mms01.vscht.cz/vyuka/ http://www.statistica.cz/ Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
Matematika I Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 0.5 | 14 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.5 | 14 | ||
Práce na individuálním projektu | 1 | 28 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1 | 28 | ||
Účast na seminářích | 1 | 28 | ||
4 / 4 | 112 / 112 |