|
|
|
||
Poslední úprava: Rajchl Aleš doc. Ing. Ph.D. (26.04.2022)
|
|
||
Poslední úprava: Rajchl Aleš doc. Ing. Ph.D. (26.04.2022)
Studenti budou umět: realizovat průmyslové technologii všech základních výrobků z ovoce a zeleniny, zvolit příslušné technologické zařízení s hledem na velikost a specifika dané výroby, v závislosti na druhu výrobku zvolit vhodnou surovinu, posoudit kvalitu a bezpečnost finálních výrobků |
|
||
Poslední úprava: Rajchl Aleš doc. Ing. Ph.D. (26.04.2022)
Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Technologie potravin - Přehled tradičních potravinářských výrob. Key Publishing Ostrava, 565 stran, ISBN 978-80-7418-145-0. Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob. Key Publishing Ostrava, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6. D: Sinha N.K., Sidhu J. S., Barta J., Wu J.S.B., Pilar Cano M. (editoři) (2012): Handbook of Fruits and Fruit Processing (second edition). Wiley-Blackwell Ames Chichester Oxford, 694 stran, ISBN: 978-0-8138-0894-9/2012. D: Hui Y.H., Ghazala S., Graham D.M., Murrel K.D., Wai-Kit Nip (editoři) (2004): Handbook of Vegetable Preservation and Processing. Marcel Dekker New York, 739 stran, ISBN: 0-8247-4301-6. |
|
||
Poslední úprava: Rajchl Aleš doc. Ing. Ph.D. (26.04.2022)
https://e-learning.vscht.cz/ |
|
||
Poslední úprava: Rajchl Aleš doc. Ing. Ph.D. (26.04.2022)
1. Význam a historie konzervárenského a mrazírenského průmyslu 2. Doprava v potravinářských závodech 3. Předběžné operace: praní, třídění, loupání 4. Předběžné operace: odstopkování, odpeckování, dělení 5. Stabilizace suroviny během zpracování: blanšírování, antioxidační máčení 6. Vybrané konzervační zákroky v technologii ovoce a zeleniny 7. Technologie kusových ovocných výrobků: kompoty 8. Technologie kusových zeleninových výrobků: hrášek, okurky aj. 9. Technologie sušeného ovoce a zeleniny, kandované ovoce 10. Technologie zmrazeného ovoce a zeleniny 11. Technologie mělněných produktů: ovocné polotovary 12. Technologie mělněných produktů: rajčatový protlak 13. Technologie mělněných produktů: kečup, špenátový protlak aj. 14. Výpočty receptur, složení nálevů apod. |
|
||
Poslední úprava: Rajchl Aleš doc. Ing. Ph.D. (26.04.2022)
Chemie potravin, Biochemie I, Mikrobiologie, Principy úchovy a balení potravin, Chemické inženýrství I a II, Vybrané procesy potravinářských a biochemických výrob. |