|
|
|
||
Předmět je zaměřen na problematiku zpracování ovoce a zeleniny. Student je v rámci tohoto předmětu detailně seznámen s problematikou technologie všech základních druhů výrobků z ovoce a zeleniny. Nedílnou součástí předmětu je i problematika volby suroviny, předběžných operací, vhodných konzervačních zákroků a kvality finálních výrobků.
Poslední úprava: Rajchl Aleš (26.04.2022)
|
|
||
Studenti budou umět: realizovat průmyslové technologii všech základních výrobků z ovoce a zeleniny, zvolit příslušné technologické zařízení s hledem na velikost a specifika dané výroby, v závislosti na druhu výrobku zvolit vhodnou surovinu, posoudit kvalitu a bezpečnost finálních výrobků Poslední úprava: Rajchl Aleš (26.04.2022)
|
|
||
1. Technologie ovocných pomazánek 2. Technologie ovocných šťáv: výběr suroviny, předběžné operace 3. Technologie ovocných šťáv: drcení, lisování 4. Technologie ovocných šťáv: využití enzymů 5. Technologie ovocných šťáv: čiření, skladování, konzervace 6. Technologie šťávních koncentrátů 7. Technologie kalných nápojů 8. Technologie dětských ovocných výživ 9. Technologie ovocných sirupů a nealko nápojů 10. Technologie bramborových výrobků 11. Technologie mléčně kvašeného ovoce a zeleniny 12. Technologie ovocných vín 13. Technologie hořčice 14. Technologie pektinu
Poslední úprava: Rajchl Aleš (26.04.2022)
|
|
||
https://e-learning.vscht.cz/ Poslední úprava: Rajchl Aleš (26.04.2022)
|
|
||
Chemie potravin, Biochemie I, Mikrobiologie, Principy úchovy a balení potravin, Vybrané procesy potravinářských a biochemických výrob. Poslední úprava: Rajchl Aleš (30.08.2024)
|