|
|
|
||
Poslední úprava: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (05.08.2013)
|
|
||
Poslední úprava: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (06.08.2013)
Studenti budou umět:
|
|
||
Poslední úprava: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (06.08.2013)
http://tresen.vscht.cz/tmt/studium/magisterske-studium/ Studijní materiály budou poskytnuty přihlášeným studentům při jednotlivých přednáškách. |
|
||
Poslední úprava: Horáčková Šárka doc. Ing. CSc. (21.09.2018)
1. Definice a historie funkčních potravin, související legislativa 2. Charakteristika mikrobioty lidského těla a její význam 3. Definice a kritéria pro probiotické mikroorganismy 4. Probiotika-charakteristika hlavních probiotických mikroorganismů ze skupiny BMK, komerční probiotické kmeny 5. Probiotika-charakteristika dalších probiotických mikroorganismů 6. Zdravotně a technologicky významné metabolity probiotických mikroorganismů 7. Zdravotní benefity probiotik, příklady zdravotních studií 8. Probiotické výrobky, faktory ovlivňující stabilitu probiotik v potravinách, problematika stanovení probiotických mikroorganismů 9. Prebiotika a synbiotika 10. Potraviny nového typu, geneticky modifikované organismy 11. Cereálie, pseudocereálie a luštěniny jako funkční potraviny 12. Rostlinné oleje jako funkční potraviny 13. Ovoce, zelenina, maso, ryby, mořské plody a vejce jako funkční potraviny 14. Mléko a mléčné výrobky jako funkční potraviny |
|
||
Poslední úprava: SMIDOVAL (16.12.2012)
Mikrobiologie N320009 Mikrobiologie potravin a kosmetiky N322003 |
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.5 | 14 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 2 | 55 | ||
Účast na seminářích | 0.5 | 14 | ||
4 / 4 | 111 / 112 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 10 |
Průběžné a zápočtové testy | 30 |
Ústní zkouška | 60 |