|
|
|
||
Posluchač se seznámí se základním chemickým složením potravin, fyzikálně-chemickými, biochemickými a senzorickými vlastnostmi jednotlivých složek, jejich funkci a významnými reakcemi, které v potravinách probíhají při skladování, kulinárním a technologickém zpracování. Poslední úprava: SEK323 (03.10.2011)
|
|
||
Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin I, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009. Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin II, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009.
Poslední úprava: SEK323 (03.10.2011)
|
|
||
1. Úvod, voda 2. Hlavní živiny - aminokyseliny 3. Hlavní živiny - bílkoviny a významné reakce 4. Hlavní živiny - mastné kyseliny a homolipidy 5. Hlavní živiny - heterolipidy a významné reakce 6. Hlavní živiny - monosacharidy a oligosacharidy 7. Hlavní živiny - polysacharidy a významné reakce 8. Přídatné živiny - minerální látky 9. Přídatné živiny - vitaminy 10. Senzoricky aktivní složky potravin - aromatické látky 11. Senzoricky aktivní složky potravin - barevné látky 12. Antinutriční a toxické složky potravin 13. Aditivní látky v potravinách 14. Kontaminanty potravin Poslední úprava: ROZ323 (22.03.2006)
|