|
|
|
||
Výuka předmětu je zaměřena na představení strategie nastavení jednotlivých parametrů při vývoji a implementaci metod využívajících plynovou chromatografii (GC) pro stanovení kvality, chemické bezpečnosti a autenticity potravin či přírodních produktů, pozornost je věnována i aplikaci této techniky pro sledování transferu různých skupin kontaminantů v potravních řetězcích a hodnocení expozice člověka. Prezentovány jsou moderní nástřikové techniky, strategie výběru vhodných chromatografických kolon a detektorů (zejména hmotnostně-spektrometrických) pro danou aplikaci. Diskutovány jsou principy cílové analýzy i necílového screeningu včetně interpretace generovaných dat, pozornost je též věnována otázkám zajištění jejich kvality.
Poslední úprava: Hajšlová Jana (21.08.2018)
|
|
||
Rozsáhlé a mnoha příklady podložené teoretické znalosti získané v rámci výuky předmětu studentům umožní rychlé pokroky při realizaci experimentů využívajících plynovou chromatografii a to jak na úrovni optimalizace a implementace potřebných analytických metod, tak i při interpretaci generovaných dat. Přínosem získané odborné kompetence bude i schopnost důsledně hodnotit/zajistit jejich kvalitu. Poslední úprava: Hajšlová Jana (21.08.2018)
|
|
||
Úspěšné absolvování ústní zkoušky. Poslední úprava: Pulkrabová Jana (21.05.2018)
|
|
||
Povinná:
Doporučená:
Poslední úprava: Pulkrabová Jana (25.06.2024)
|
|
||
Nejsou Poslední úprava: Vlčková Martina (19.07.2018)
|
|
||
Poslední úprava: Hajšlová Jana (21.08.2018)
|
|
||
Nejsou vyžadovány. Poslední úprava: Pátková Vlasta (18.05.2018)
|