Aplikovaná enzymologie - D320010
|
|
Termíny zkoušek Rozvrh
|
||
Předmět je zaměřen na vlastnosti a využití enzymů v potravinářských technologiích a biochemické změny
v potravinářských surovinách. Dále je náplní předmětu využití enzymů v dalších technologických procesech,
využití enzymů pro analytiku, včetně klinické biochemie a biotransformace.
Poslední úprava: SMIDOVAL (19.08.2011)
|
|
||
1. Obecné aspekty technologického využití enzymů
2. Zdroje enzymů a strategie získávání nových enzymových preparátů
3. Oxidoreduktasy
4. Proteasy
5. Glykosidasy
6. Isomerasy, transferasy, lyasy, ligasy
7. Enzymové technologie v potravinářském průmyslu I
8. Enzymové technologie v potravinářském průmyslu II
9. Biochemické změny v potravinářských surovinách a produktech
10. Aplikace enzymů v nepotravinářských technologiích I
11. Aplikace enzymů v nepotravinářských technologiích II
12. Využití enzymů v analytice
13. Enzymy v klinické biochemii
14. Nejvýznamnější biotransformační reakce Poslední úprava: TAJ320 (04.04.2007)
|