|
|
|
||
Předmět je zaměřen na moderní pojetí logistiky na podnikové úrovni. Vymezuje základní cíle v řízení materiálových toků mezi dodavateli, výrobci a jejich zákazníky. Principy řízení základní logistických aktivit, nákupu, výroby, distribuce a řízení zpětných toků. Průřezové logistické činnosti, doprava, balení, manipulace, skladování. Náklady a efektivnost logistických projektů a služby zákazníkům.
Poslední úprava: TAJ437 (14.11.2012)
|
|
||
Studenti budou umět:
V souladu s požadavky zákazníků navrhovat strukturu logistického systému firem a řídit toky zboží a služeb v něm
Optimalizovat náklady na logistické činnosti
Prosazovat principy udržitelného rozvoje při řízení logistických výkonů Poslední úprava: TAJ437 (02.09.2013)
|
|
||
Z:Gros I.,Logistika, VŠCHT Praha,Praha,1996,8070802626 Z:Gros I.,Základy logistiky ve schématech a prezentacích,VŠLG, Přerov, 9788087179079 D:Lambert D.M., Stock J.R., Ellram L.M.,Logistika,Computer Press,Praha,2000,8072262211 D:Rushton A.,Croucher P., Baker P.,The handbook of Logistics and Distribution Management,Kogan Page,London,2000,0749446697 Poslední úprava: TAJ437 (14.11.2012)
|
|
||
1. Charakteristika logistiky, její vývoj, cíle 2. Služby zákazníkům a jejich hodnocení 3. Logistické řetězce, jejich vymezení a specifika 4. Nákupní strategie, zásoby, jejich druhy a význam, systém doplňování zásob 5. Skladovací systémy, funkce a druhy skladů 6. Výrobní strategie 7. Tlačné systémy řízení 8. Tažné systémy řízení 9. Optimalizace struktury logistických řetězců, simulační a modelové přístupy 10. Aktivní logistické prvky 11. Pasivní logistické prvky 12. Kompletační systémy a jejich funkce v logistickém řetězci 13. Logistické informační systémy 14. Logistika v potravinářství - vliv probíhajících procesů na materiálový tok, zvláštnosti logistiky v potravinářství Poslední úprava: TAJ437 (02.09.2013)
|
|
||
podrobné prezentace umístěné na vnitřní disk S Poslední úprava: TAJ437 (16.11.2012)
|
|
||
no Poslední úprava: TAJ437 (02.09.2013)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 1 | 28 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1 | 28 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Ústní zkouška | 100 |