PředmětyPředměty(verze: 963)
Předmět, akademický rok 2013/2014
  
Základy logistiky v potravinářství - N437020
Anglický název: Fundamentals of Food Industry Logistics
Zajišťuje: Ústav ekonomiky a managementu (437)
Fakulta: Fakulta chemicko-inženýrská
Platnost: od 2008 do 2014
Semestr: letní
Body: letní s.:3
E-Kredity: letní s.:3
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:2/0, Zk [HT]
Počet míst: 15 / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
Garant: Gros Ivan prof. Ing. CSc.
Neslučitelnost : N437001
Je neslučitelnost pro: N437001
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace -
Předmět je zaměřen na moderní pojetí logistiky na podnikové úrovni. Vymezuje základní cíle v řízení materiálových toků mezi dodavateli, výrobci a jejich zákazníky. Principy řízení základní logistických aktivit, nákupu, výroby, distribuce a řízení zpětných toků. Průřezové logistické činnosti, doprava, balení, manipulace, skladování. Náklady a efektivnost logistických projektů a služby zákazníkům.
Poslední úprava: TAJ437 (14.11.2012)
Výstupy studia předmětu -

Studenti budou umět:

V souladu s požadavky zákazníků navrhovat strukturu logistického systému firem a řídit toky zboží a služeb v něm

Optimalizovat náklady na logistické činnosti

Prosazovat principy udržitelného rozvoje při řízení logistických výkonů

Poslední úprava: TAJ437 (02.09.2013)
Literatura -

Z:Gros I.,Logistika, VŠCHT Praha,Praha,1996,8070802626

Z:Gros I.,Základy logistiky ve schématech a prezentacích,VŠLG, Přerov, 9788087179079

D:Lambert D.M., Stock J.R., Ellram L.M.,Logistika,Computer Press,Praha,2000,8072262211

D:Rushton A.,Croucher P., Baker P.,The handbook of Logistics and Distribution Management,Kogan Page,London,2000,0749446697

Poslední úprava: TAJ437 (14.11.2012)
Sylabus -

1. Charakteristika logistiky, její vývoj, cíle

2. Služby zákazníkům a jejich hodnocení

3. Logistické řetězce, jejich vymezení a specifika

4. Nákupní strategie, zásoby, jejich druhy a význam, systém doplňování zásob

5. Skladovací systémy, funkce a druhy skladů

6. Výrobní strategie

7. Tlačné systémy řízení

8. Tažné systémy řízení

9. Optimalizace struktury logistických řetězců, simulační a modelové přístupy

10. Aktivní logistické prvky

11. Pasivní logistické prvky

12. Kompletační systémy a jejich funkce v logistickém řetězci

13. Logistické informační systémy

14. Logistika v potravinářství - vliv probíhajících procesů na materiálový tok, zvláštnosti logistiky v potravinářství

Poslední úprava: TAJ437 (02.09.2013)
Studijní opory -

podrobné prezentace umístěné na vnitřní disk S

Poslední úprava: TAJ437 (16.11.2012)
Studijní prerekvizity - angličtina

no

Poslední úprava: TAJ437 (02.09.2013)
Zátěž studenta
Činnost Kredity Hodiny
Účast na přednáškách 1 28
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi 1 28
Příprava na zkoušku a její absolvování 1 28
3 / 3 84 / 84
Hodnocení studenta
Forma Váha
Ústní zkouška 100

 
VŠCHT Praha