Váš prohlížeč nepodporuje JavaScript nebo je jeho podpora vypnutá. Některé funkce nemusejí být dostupné. 
Odborný  německý jazyk II - N834011
         
                  Anglický název: 
                  Professional German Language II 
                
                  Zajišťuje: 
                  Ústav jazyků (834)  
                  Fakulta: 
                  Celoškolská pracoviště VŠCHT Praha  
                  Platnost: 
                  od 2013 do 2013 
                
                  Semestr: 
                  oba 
                
                  Body: 
                   2 
                
                  E-Kredity: 
                   2 
                
                  Způsob provedení zkoušky: 
                    
                
                  Rozsah, examinace: 
                   0/2, Z+Zk [HT]  
                
                  Počet míst: 
                  zimní:neurčen / neurčen (neurčen) 
                
                  Minimální obsazenost: 
                  neomezen 
                
                  Kompetence: 
                    
                
                  Stav předmětu: 
                  vyučován 
                
                  Jazyk výuky: 
                  čeština 
                
                  Způsob výuky: 
                  prezenční 
                
                  Úroveň: 
                    
                
                  Další informace: 
                  http://předmět je vyučován pouze v zimním semestru  
                  Poznámka: 
                  předmět je možno zapsat mimo plán 
                
 
 
 
         
            Anotace  - 
--- čeština angličtina  
 
         
            
Cílem předmětu je rozvíjet komunikační dovednosti se zvláštním důrazem na specifika odborného jazyka. Tematické oblasti zahrnují potraviny, léčiva, materiály, restaurování.
                                Poslední úprava: TAJ834 (18.11.2012)
                                
                                
                            The subject is focused on expanding and enhancing communication skills, with the main accent on professional aspect of the language, also it is concentrated on lexical and grammatical skills. The topics are intent on food and food processing, drugs, production of drugs, using drugs, materials and their properties, conservation of materials.
                                Poslední úprava: TAJ834 (03.09.2013)
                                
                                
                             
          
         
         
            Literatura  - 
--- čeština angličtina  
 
         
            
 Z: Materiály vypracované katedrou jazyků ( webová stránka katedry )
 D: Dreyer,Schmitt, Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik,Verlag  für Deutsch,Ismaning,1996, 3885327171
 D: Hering A.,Matussek M.,Perlmann-Balme M.,Deutsch als Fremdsprache,Übungsgrammatik für die Mittelstufe,Hueber Verlag,Ismaning,2009, 9783190116577
 D: Bäurle W.,Fröchtenicht E.,Prisma Chemie 7-10, Ernst Klett Verlag,Stuttgart,2006, 9783120685609
 D: Nuscher N.,Theophel E.,Prisma Chemie 1 Arbeitsblätter,Ernst Klett Verlag,Stuttgart,2004, 9783120685029
                                Poslední úprava: TAJ834 (03.09.2013)
                                
                                
                             R: Materials prepared by the Department of Languages ( See the department´s website )
 A: Dreyer,Schmitt, Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik,Verlag  für Deutsch,Ismaning,1996, 3885327171
 A: Hering A.,Matussek M.,Perlmann-Balme M.,Deutsch als Fremdsprache,Übungsgrammatik für die Mittelstufe,Hueber Verlag,Ismaning,2009, 9783190116577
 A: Bäurle W.,Fröchtenicht E.,Prisma Chemie 7-10, Ernst Klett Verlag,Stuttgart,2006, 9783120685609
 A: Nuscher N.,Theophel E.,Prisma Chemie 1 Arbeitsblätter,Ernst Klett Verlag,Stuttgart,2004, 9783120685029
                                Poslední úprava: TAJ834 (03.09.2013)
                                
                                
                             
          
         
         
            Sylabus  - 
--- čeština angličtina  
 
         
            
1. Opakování gramatiky, úvod do tématu Lebensmittel.
2. Gesunde Ernährungsweise, opakování trpného rodu.
3. Konservierungsstoffe und ihre Geschichte, práce s odbornou slovní zásobou.
4. Příčestí v němčině (minulé, přítomné, příčestí přítomné s zu), rozvitý přívlastek.
5. 1. test, prezentace studentů.
6. Prezentace studentů.
7. Prezentace studentů.
8. Úvod do tématu Energieträger, Quiz: Kentnisse über Energieherstellung und Energieverbrauch.
9. Verarbeitung des Erdöls, Erdölprodukte, Video: Erdöl im Haushalt.
10. Opakování skloňování adjektiv, opakování závislého infinitivu a věty s ním. 
11.Větné kostrukce (dass, damit, ohne dass, statt dass), jejich zkracování a použití v odborném textu.
12.Erneuerbare Energiequellen, práce s odbornou slovní zásobou.
13.Video: Löwenzahn - Gold aus Mist (Herrstellung von Biogas).
14.2. test, prezentace studentů, shrnutí a opakování látky ke zkoušce.
                                Poslední úprava: Gebeltová Ivana (03.02.2015)
                                
                                
                            1. How to work with professional texts
   Professional texts for faculties ICT
   Text: Renewable sources of energy
2. Chemical nomenclature; Reneweable energy; Vocabulary and exercises
   Grammar: Relative clauses
3. Text: Protection of the climate; Vocabulary and exercises
   Grammar: Word formation
4. Work with a text: Protection of the climate
   Grammar: Passive Voice
5. Text: Everything is OK; Vocabulary
   Grammar: Participles - present and past
6. Work with a text: Everything is OK; exercises
   Grammar: Gerund
7. Text: New methods of disinfection of waste water ( FCHT ); Vocabulary
   Grammar: Structure of sentence with attributive
8. Work with a text: New methods of disinfection of waste water
   Grammar: Participles in German sentences
9. Text: Production of spread cheese; Vocabulary
   Grammar: Structure of sentences with infinitive
10.Work with a text: Production of spread cheese; exercises
   Grammar: Subordinate sentences
11.Text: Laboratory safety rules; Vocabulary
   Grammar: Structures of sentences(dass, damit, ohne dass, statt dass)
12.Work with a text : Laboratory safety rules; exrcises
   Grammar: "Konjuctiv II " - past forms
13.Text: Drugs and environmental protection; Vocabulary
   Grammar: Conditional clauses
14.Revision
                                Poslední úprava: TAJ834 (04.09.2013)
                                
                                
                             
          
         
         
            Studijní opory  - 
--- čeština angličtina  
 
         
            
www.vscht.cz/kj/page/odkazy.html
                                Poslední úprava: TAJ834 (19.08.2013)
                                
                                
                            www.vscht.cz/kj/page/odkazy.html
                                Poslední úprava: TAJ834 (03.09.2013)
                                
                                
                             
          
         
         
            Výsledky učení  - 
--- čeština angličtina  
 
         
            
Studenti budou umět:
 využít odpovídající lexikální, gramatické a stylistické prostředky
  vyhodnotit  informace získané písemnou a ústní formou a reagovat na ně jak ústně, tak písemně
  popsat proces, okomentovat grafické znázornění dat
  prezentovat odborné téma vztahující se ke studovanému oboru 
 
                                Poslední úprava: TAJ834 (18.11.2012)
                                
                                
                            Students will be able to :
 select information given in written and spoken forms, react and present the information in written and spoken forms
  describe a process, work with data using graphs, diagrams
  prepare a presentation on a professional topic
  work with professional texts, intepret texts and listening materials
   
                                Poslední úprava: TAJ834 (03.09.2013)
                                
                                
                             
          
         
         
            Studijní prerekvizity  - 
--- čeština angličtina  
 
         
            
Fachsprache Chemie I
                                Poslední úprava: TAJ834 (27.08.2015)
                                
                                
                            Professional German Language I
                                Poslední úprava: TAJ834 (03.09.2013)
                                
                                
                             
          
         
                     
                        Zátěž studenta 
                      
                     
                        Činnost 
                        Kredity 
                        Hodiny 
                      
                        Obhajoba individuálního projektu 
                        0.5 
                        14 
                      
                        Příprava na zkoušku a její absolvování 
                        0.5 
                        14 
                      
                        Účast na seminářích 
                        1 
                        28 
                      
                        2 / 2 
                        56 / 56 
                      
                     
                        Hodnocení studenta  
                     
                           Forma 
                           Váha 
                      
                     Aktivní účast na výuce 
                     30 
                   
                     Obhajoba individuálního projektu 
                     20 
                   
                     Zkouškový test 
                     20 
                   
                     Průběžné a zápočtové testy 
                     15 
                   
                     Ústní zkouška 
                     15