|
|
|
||
Hlubší pochopení fyzikálních, fyzikálně-chemických změn tenzidů a chemických reakcí tenzidů probíhajících při jejich výrobě a navrhování složení detergentů . Možnosti regulace těchto procesů a změn.
Poslední úprava: Šmidrkal Jan (09.11.2015)
|
|
||
Ústní zkouška. Poslední úprava: Šmidrkal Jan (09.11.2015)
|
|
||
Z: Porter M.R.: Handbook of Surfactants, Chapman and Hall 1994; ISBN 0-7514-0710-6. D: Lange K.R. : Detergents and cleaners, Hanser Publishers 1994; ISBN 3-446-17307-2 Poslední úprava: TAJ322 (04.11.2015)
|
|
||
Fyzikálně chemické vlastnosti tenzidů Suroviny pro výrobu tenzidů Technologie výroby tenzidů Anionické, kationické, amfoterní a neionické tenzidy Suroviny pro výrobu detergentů Technologie jejich výroby Biologická rozložitelnost tenzidů a detergentů Poslední úprava: VED322 (05.11.2015)
|
|
||
Samostudium původních vědeckých pramenů. Poslední úprava: VED322 (05.11.2015)
|
|
||
Studenti budou umět: popsat a vysvětlit fyzikální a fyzikálně-chemické vlastnosti a chemické reakce tenzidů a detergentů v technologii. Řídit technologické procesy výrobě tenzidů a detergentů, poznat nežádoucí chemické změny a odstraňovat provozní odchylky.
Poslední úprava: Šmidrkal Jan (09.11.2015)
|
|
||
Magisterský studijní program chemie, potravinářské chemie nebo potravinářské technologie. Poslední úprava: VED322 (05.11.2015)
|
|
||
Anorganická chemie, organická chemie, fyzikální chemie. Poslední úprava: TAJ322 (10.11.2015)
|