|
|
|
||
Výuka předmětu je zaměřena na prohloubení znalostí ve vybraných oblastech balení potravin zejména s ohledem na moderní technologie, jako jsou aktivní systémy balení, balení v modifikované atmosféře, hodnocení bezpečnosti a kvality obalů atd., pomocí následujících studijních témat.
Poslední úprava: Vápenka Lukáš (12.06.2018)
|
|
||
Podrobná znalost principů moderních systémů balení a jejich využitelnosti při zpracování potravin. Znalost metod zkoušení kvality obalových prostředků. Poslední úprava: Pátková Vlasta (21.05.2018)
|
|
||
Hodnocená prezentace aktuálního tématu z oblasti balení potravin Ústní zkouška Poslední úprava: Vápenka Lukáš (12.06.2018)
|
|
||
Vlastní text přednášek. Z: Čurda D., Balení potravin, SNTL, Praha 1982 Z: Jung H. Han, Innovations in Food Packaging (second edition), Elsevier Ltd., 2014 Z: O.G. Piringer, A.L. Baner (Eds.), Plastic Packaging Materials for Food. Wiley-VCH Verlag GmbH, Weinheim, Germany, 2000. D: Arvanitoyannis I., Modified Atmosphere and Active Packaging Technologies, CRC Press, 2012, 978-1-43-980044-7 D: Robertson G.L., Food Packaging and Shelf Life, CRC Press, 2009,978-1-42-007844-2 D: Coles R. a kol., Food Packaging Technology, Blackwell, 2003, 978-0849397882 D: J.F. Hanlon, R.J. Kelsey, H.E. Forcinio, Handbook of Package Engineering. Technomic Publishing Company, Inc., Lancaster, Pennsylvania, U.S.A, 1998.
Poslední úprava: Votavová Lenka (30.08.2024)
|
|
||
Přednášky vyučujících, prezentace studentů na jimi zvolené a zpracované téma zahrnující samostudium. Poslední úprava: Vápenka Lukáš (12.06.2018)
|
|
||
Žádné Poslední úprava: Vápenka Lukáš (12.06.2018)
|
|
||
1. Ekononické a ekologické aspekty balení potravin. 2. Kvalita a metody zkoušení obalových prostředků. 3. Propustnost polymerních obalových materiálů. 4. Principy a možnosti využití aktivních systémů balení při výrobě potravin. 5. Balení potravin v modifikované atmosféře. 6. Bezpečnost obalů potravin. Poslední úprava: Pátková Vlasta (21.05.2018)
|
|
||
https://www.sciencedirect.com/ https://www.tandfonline.com/ https://pubs.acs.org/ https://www.wiley.com/en-cz Poslední úprava: Vápenka Lukáš (13.09.2018)
|
|
||
Žádné Poslední úprava: Vápenka Lukáš (12.06.2018)
|
|
||
Žádné Poslední úprava: Vápenka Lukáš (12.06.2018)
|