PředmětyPředměty(verze: 963)
Předmět, akademický rok 2020/2021
  
Food, Nutrition and Health - S323005
Anglický název: Food, Nutrition and Health
Zajišťuje: Ústav analýzy potravin a výživy (323)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2019 do 2020
Semestr: zimní
Body: zimní s.:5
E-Kredity: zimní s.:5
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:3/0, Zk [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: angličtina
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Je zajišťováno předmětem: AB323011
Garant: Pánek Jan doc. Ing. CSc.
Ilko Vojtech Ing. Ph.D.
Je záměnnost pro: AB323011
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Sylabus

Physiology of nutrition.

Carbohydrates

Dietary fibre and other indigestible carbohydrates

Proteins

Lipids.

Metabolic pathways of main nutrients

Importance of individual food groups in human nutrition (foods of plant origin)

Importance of individual food groups in human nutrition (food of animal origin)

Recommended Dietary Allowance and Dietary Guidelines

Homework project - “Your favourite dish or a dish typical for your country” - presentation

Minerals and trace elements in food and diet

Vitamins and antioxidants

Chemical changes in food and its nutritional impact

Nutrition dependent non communicable diseases (cardiovascular, diabetes type II., obesity, some type cancer, etc.) and further nutrition dependent diseases (coeliac disease etc.)

Poslední úprava: KNOBLOCL (17.01.2012)
 
VŠCHT Praha