Předmět je zaměřen na rozvoj již získaných znalostí jazyka, potřebných pro základní dorozumění v nejběžnějších situacích každodenního života. Cílem je dosáhnout jazykové úrovně A1/A2 podle Sjednoceného evropského referenčního rámce.
Poslední úprava: Novotná Jana (02.03.2018)
The course is focused on developing the acquired knowledge necessary for basic communication in everyday life situations. The aim is to achieve A1/A2 level according to CERF (Common European Reference Framework).
Poslední úprava: Novotná Jana (02.03.2018)
Podmínky zakončení předmětu (Další požadavky na studenta) -
Aktivní účast na seminářích, úspěšné napsání zápočtového testu.
Poslední úprava: Novotná Jana (02.03.2018)
Active participation in seminars and passing the end-of-term credit test.
Poslední úprava: Novotná Jana (02.03.2018)
Literatura -
Z: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro del alumno 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620785
D: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro de trabajo 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620792
D: Castro F.,Uso de la gramática española,Edelsea Grupo Didascalia,S.A.,Madrid,2012, 9788477117100
Poslední úprava: Novotná Jana (14.02.2018)
Z: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro del alumno 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620785
D: Peris E.M.,Sans Baulenas N.,Gente hoy Libro de trabajo 1,Difusión, Barcelona 2013, 9788415620792
A: Castro F.,Uso de la gramática española,Edelsea Grupo Didascalia,S.A.,Madrid,2012, 9788477117100
Poslední úprava: Novotná Jana (14.02.2018)
Metody výuky -
Semináře
Poslední úprava: Novotná Jana (02.03.2018)
Seminars
Poslední úprava: Novotná Jana (02.03.2018)
Sylabus -
1. Nákup základních potravin. Komunikace v restauraci. Jídelníček, složení jídla, recepty.
2. Míry a váhy. Množství.
3. Povolání a kvalifikace. Pracovní inzeráty.
4. Získat a poskytnout informace o pracovních zkušenostech. Pretérito perfecto.
5. Datum a hodina. Cesty, plánování tras.
6. Dopravní prostředky, ubytování v hotelu či jiném ubytovacím zařízení.
7. Město: veřejné služby, kultura a volný čas, ekologie a počasí, obchod a průmysl. Obyvatelstvo, společnost a historie.
8. Vyjádřit přání a záliby, názory, souhlas a nesouhlas. Komparativ a superlativ. Vztažné věty.
9. Na návštěvě: pozdrav, vzájemné představení, rozloučení, rituály. Bydlení: prostory a zařízení.
10.Zeptat se na cestu, řídit se pokyny. Žádat a udělit svolení. Nabídnout se udělat něco. Rozkazovací způsob. Označení místa.
11.Historické události. Denní rutina.
12.Popsat životní podmínky a události v minulosti. Sestavení biografie: věk, vzdělání, kariéra, rodinný život.
13.Úvod do užití minulých časů: pretérito perfecto, pretérito indefinido a pretérito imperfecto.
14.Opakování lexikálních a gramatických struktur.
Poslední úprava: Novotná Jana (13.07.2023)
1. Buying food. Ordering a meal in a restaurant. Cooking: ingredients, meals and recipes.
2. Weights and measures. Quantities.
3. Jobs and personal qualities. Job advertisements.
4. Requesting and providing information about job experience. Pretérito perfecto.
5. Time and date. Journeys, routes.
6. Means of transport. Types of accommodation.
7. City: public services, culture and leisure, climate and environment, commerce and industry.