![]() | V pondělí 28. 4. 2025 od 17 hodin budou nedostupné některé informační systémy školy z důvodu servisních prací. Jedná se hlavně o Studijní informační systém (SIS), Finanční IS (iFIS/webFIS), MIS/OBD/Verso, Kopla a navázané agendy. Předpokládá se, že v úterý ráno by již vše mělo být opět v provozu. Práce s elektronickou poštou či sdílené disky tímto nijak dotčeny nebudou. Výpočetní centrum |
|
|
|
||
Předmět navazuje na Analýzu potravin a přírodních produktů a prezentuje analytickou problematiku pro vybrané skupiny potravinových surovin a výrobků. U těchto skupin jsou nejprve stručně shrnuty charakteristiky chemického složení, případné změny složení během výroby, a následně je kladen důraz na analytické metody zahrnující odběr vzorků, analytickou instrumentaci a interpretaci získaných výsledků.
Poslední úprava: Stupák Michal (09.04.2025)
|
|
||
Účast na přednáškách je doporučená, není však kontrolována. Poslední úprava: Stupák Michal (15.04.2025)
|
|
||
Povinná:
Poslední úprava: Stupák Michal (15.04.2025)
|
|
||
Zkouška se skládá z povinné písemné a ústní části. K ústní části zkoušky lze přistoupit, pokud je získáno v písemné části alespoň 50 bodů (v případě nedosažení 50 bodů je zkouška klasifikována stupněm F). Při neúspěšné ústní části je možno opakovat pouze tuto část. Poslední úprava: Stupák Michal (15.04.2025)
|
|
||
1. Kontrola jakosti potravin a soustava kontrolních orgánů v ČR 2. Metodika vzorkování, odběry vzorků potravinářských materiálů 3. Analýza cereálií a cereálních výrobků 4. Analýza luštěnin a výrobků z nich 5. Analýza ovoce, zeleniny a výrobků z nich 6. Analýza pitné vody 7. Analýza piva a pivovarských surovin 8. Analýza vína 9. Analýza čaje a kávy 10.Analýza kakaa a čokolády 11.Analýza tuků a olejů 12.Analýza masa, drůbeže a ryb 13.Analýza vajec a výrobků z vajec 14.Analýza mléka a mléčných výrobků Poslední úprava: Fialová Jana (18.12.2017)
|
|
||
Výstupy studia předmětu: Správně volit způsob odběru vzorku různých potravinářských materálů Aplikovat standardní metody rozboru potravin a potravinových surovin a vyhodnotit jakost zejména z hlediska technologických požadavků a kritérií pro zařazení do určité skupiny výrobků Znát souvislosti mezi chemickým složením surovin a výrobků a použitím vhodných analytických kritérií a metod hodnocení jakosti. Poslední úprava: Stupák Michal (09.04.2025)
|
|
||
Analytická chemie A nebo Analytická chemie I, Analýza potravin a přírodních produktů, Chemie potravin Poslední úprava: Stupák Michal (15.04.2025)
|
|
||
Analytická chemie A nebo Analytická chemie I, Analýza potravin a přírodních produktů Poslední úprava: Stupák Michal (15.04.2025)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1 | 28 | ||
2 / 3 | 56 / 84 |