PředmětyPředměty(verze: 965)
Předmět, akademický rok 2024/2025
  
Univerzita 3. věku - CZV352001
Anglický název: The University of the Third Age
Zajišťuje: Děkanát FPBT (352)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2023
Semestr: zimní
Body: zimní s.:0
E-Kredity: zimní s.:0
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:4/0, Z [HT]
Rozsah za akademický rok: 10 [hodiny]
Počet míst: 30 / neurčen (30)
Minimální obsazenost: 5
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Patří ke studentské práci typu: ročníková práce
Staré označení: U3
Garant: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Třída: Kurz CŽV
Literatura

Doporučená:

  • Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol.. Co byste měli vědět o výrobě potravin?. Ostrava: KEY Publishing s.r.o., 2009, s. ISBN 978-80-7418-051-4.
  • Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 1, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-15-2.
  • Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 2, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-16-9.

Volitelná:

  • Forsythe, Hayes. Food Hygiene, Microbiology and HACCP. Gaithersburg, MD, USA: AN Aspen Publication , 1998, s. ISBN 978-0-834-21815-4.
  • Jousef, Waite-Cusic, Perry. Analytical Food Microbiology. Hoboken, USA: John Wiley & Sons, Inc. , 2022, s. ISBN 978-0-470-42511-4.

Poslední úprava: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
Sylabus

1. Základy výživy

2. Fyziologické procesy v lidské výživě

3. Autenticita a falšování potravin

4. Aplikace mikrobiologie v potravinářství

5. Základy potravinářské biochemie

6. Suroviny pro potravinářskou výrobu

7. Potraviny pro speciální výživu

8. Udržitelnost při výrobě potravin, Zelená dohoda pro Evropu

Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
 
VŠCHT Praha