PředmětyPředměty(verze: 965)
Předmět, akademický rok 2024/2025
  
Univerzita 3. věku - CZV352002
Anglický název: The University of the Third Age
Zajišťuje: Děkanát FPBT (352)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2023
Semestr: letní
Body: letní s.:0
E-Kredity: letní s.:0
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:4/0, Z [HT]
Rozsah za akademický rok: 10 [hodiny]
Počet míst: neurčen / neurčen (30)
Minimální obsazenost: 5
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Patří ke studentské práci typu: ročníková práce
Staré označení: U3
Garant: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Šviráková Eva Ing. Ph.D.
Bleha Roman Ing. Ph.D.
Třída: Kurz CŽV
Literatura

Doporučená:

  • Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol. . Co byste měli vědět o výrobě potravin?. Ostrava: KEY Publishing s.r.o., 2009, s. ISBN 978-90-7418-060-6.
  • Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 1, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-8086659-15-2.
  • Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 2, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-16-9.

Volitelná:

  • Forsythe, Hayes. Food Hygiene, Microbiology and HACCP. 1998: AN Aspen Publication, 1998, s. ISBN 0-8342-1815-1.
  • Erkmen, Bozoglu. Food Microbiology, Principles into Practice, Volume 1.. Chichester, West Sussex, UK: John Wiley & Sons, Ltd., 2016, s. ISBN 978-1-119-23776-1.

Poslední úprava: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
Sylabus

1. Vejce – zpracování a výživa

2. Vinařství

3. Základy a metody senzorické analýzy

4. Čaj a káva

5. Změny živin během zpracování potravin

6. Pekařské suroviny, těstoviny, trvanlivé pečivo

7. Obaly a obalová technika

8. Kosmetika

Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
 
VŠCHT Praha