Univerzita 3. věku - CZV352005
Anglický název: |
The University of the Third Age |
Zajišťuje: |
Děkanát FPBT (352) |
Fakulta: |
Fakulta potravinářské a biochemické technologie |
Platnost: |
od 2022 |
Semestr: |
letní |
Body: |
letní s.:0 |
E-Kredity: |
letní s.:0 |
Způsob provedení zkoušky: |
letní s.: |
Rozsah, examinace: |
letní s.:4/0, Z [HT] |
Rozsah za akademický rok: |
10 [hodiny] |
Počet míst: |
neomezen / neurčen (30) |
Minimální obsazenost: |
5 |
Stav předmětu: |
vyučován |
Jazyk výuky: |
čeština |
Způsob výuky: |
prezenční |
Úroveň: |
|
Patří ke studentské práci typu: |
ročníková práce |
Staré označení: |
U3 |
|
|
|
Doporučená:
- Kadlec, Melzoch, Voldřich a kol.. Co byste měli vědět i výrobě potravin?. Ostrava: KEY Publishing s.r.o., 2009, s. ISBN 978-80-7418-060-6.
- Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 1, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-16-9.
- Velíšek, Hajšlová. Chemie potravin 2, 3. vydání. Tábor: OSSIS, 2009, s. ISBN 978-80-86659-16-9.
Volitelná:
- Erkmen, Osman, Bozoğlu, T. Faruk. Food microbiology, Principles into practice,
Volume 2. Chichester, West Sussex, UK: John Wiley & Sons, Ltd., 2016, https://vufind.techlib.cz/Record/000970766 s. ISBN 978-1-119-23776-1.
Poslední úprava: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
|
|
1. Skladování a posklizňové změny ovoce a zeleniny
2. Základy konzervace potravin
3. Hotové pokrmy a lahůdky
4. Nealkoholické nápoje
5. Základy mlékárenství
6. Výroba sýrů a jejich kvalita
7. Mlýnská a pekárenská výroba
8. Výroba čokolády a cukrovinek
Poslední úprava: Šviráková Eva (12.08.2024)
|