PředmětyPředměty(verze: 952)
Předmět, akademický rok 2023/2024
  
Provozní a praktické laboratoře hodnocení potravin - CZV324006
Anglický název: Basics of food preservation and microbiology
Zajišťuje: Ústav konzervace potravin (324)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2022
Semestr: zimní
Body: zimní s.:1
E-Kredity: zimní s.:1
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:písemná
Rozsah, examinace: zimní s.:2/0, Zk [HS]
Rozsah za akademický rok: 28 [hodiny]
Počet míst: neurčen / neurčen (12)
Minimální obsazenost: neomezen
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: kombinovaný
Způsob výuky: kombinovaný
Úroveň:  
Pro druh: Program CŽV - zájmový
Garant: Ševčík Rudolf doc. Ing. Ph.D.
Beňo Filip Ing. Ph.D.
Škorpilová Tereza Ing. Ph.D.
Anotace
Předmět se zaměřuje na praktické ověření zanalostí získaných během studia (Vybrané technologie potravin živočišného původu, Vybrané echnologie potravin rostlinného původu, Základy konzervace a mikrobiologie potravin). . metody úchovy potravin. Studenti budou umět provést a vyhodnotit technologickou přípravu vybrané potraviny nebo pokrmu, navrhnout a posoudit jeho jakostní parametry a ověřit zdravotní nezávadnost po dobu jeho použitelnosti/trvanlivosti.
Poslední úprava: Krátká Jana (17.02.2023)
Sylabus

1. Výroba a hodnocení masných výrobků

2. Výroba a hodnocení výrobků z ovoce a zeleniny

3. Nastavení a hodnocení jakostních parametrů potravin, nastevení a ověření doby trvanlivosti porduktu

LITERATURA:

Z: Kadlec P., Melzoch K., Voldřich M. (editoři) a kolektiv (2012): Procesy a zařízení potravinářských a biotechnologických výrob. Key Publishing Ostrava, 494 stran, ISBN 978-80-7418-086-6. Z: Kadlec K.,Kmínek M., Kadlec P.,(editoři) a kolektiv (2017): Měření a řízení chemických, potravinářských a biotechnologických procesů I a II. díl Key Publishing Ostrava, 1200 stran, ISBN ISBN 978-80-7418-283-9

Poslední úprava: Krátká Jana (17.02.2023)
 
VŠCHT Praha