|
|
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (05.03.2014)
|
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (05.03.2014)
Studenti budou umět:
Navrhovat a používat pokročilé metody pro charakterizaci a využití enzymů v rámci biochemického výzkumu, vývoje léčiv, v potravinářských a nepotravinářských technologiích a analytice
|
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (05.03.2014)
Z:M. Kodíček: Studijní materiály z enzymologie. Vysoká škola chemicko-technologická, 2003. ISBN 8070805234 D:Z. Vodrážka, P. Rauch, J. Káš: Enzymologie. Vysoká škola chemicko-technologická, 1998. ISBN 8070803304 D:M. Kodíček, V. Karpenko: Biofysikální chemie. Academia, 2000. ISBN 8020007911 D:M. Kodíček: Biochemické pojmy - výkladový slovník. Vysoká škola chemicko-technologická, 2004. ISBN 807080551X D:A.G. Marangoni (Ed.): Enzyme Kinetics. John Wiley & Sons, Inc. 2003, ISBN: 9780471159858 (printed), 9780471267294 (online) D:H. Bisswanger: Enzyme Kinetics. Wiley-VCH Verlag GmbH, 2002, ISBN: 9783527303434 (printed), 9783527601752 (online) D:R.J. Whitehurst, M. van Oort: Enzymes in Food Technology, Blackwell Publishing Ltd, 2010, ISBN: 9781405183666 (printed), 9781444309935 (online) D:J. Polaina, A.P. MacCabe: Industrial Enzymes : Structure, Function and Applications, Springer Dordrecht NLD, 2007, ISBN: 9789048173549 (printed), 9781402053771 (online) D:J.R. Whitaker, A.G.J. Voragen, D.W.S. Wong, Handbook of Food Enzymology, CRC Press 2002 ISBN: 9780824706869 (printed), 9780203910450, (online) D: W.Aehle: Enzymes in Industry, Wiley-VCH 2004 ISBN 9783527295920 (printed) 9783527602131 (online) |
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (05.03.2014)
http://web.vscht.cz/spiwokv/enzymologie/ http://biomikro.vscht.cz/vyuka/?Predmet=ae |
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (05.03.2014)
1. Enzymová kinetika, kinetika podle Michaelise a Mentenové, vícesubstrátové reakce 2. Inhibice enzymů 3. Stanovení aktivit enzymů, využití optických, separačních, elektrochemických a dalších metod 4. Regulace enzymových aktivit prostřednictvím nekovalentních interakcí a kovalentních modifikací, metody studia enzymů 5. Enzymy jako cíle léčiv, vývoj nových léčiv 6. Vysvětlení katalytické funkce enzymů, mechanismy enzymový reakcí, metody studia mechanismů enzymové katalýzy 7. Enzymové inženýrství, racionální metody a metody řízené evoluce 8. Zdroje, hledání a produkce nových enzymů 9. Využití enzymů v potravinářských a nepotravinářských technologiích 10. Enzymy jako analytická činidla a jako diagnostické nástroje 11. Biotransformace, enzymy v organické synthese |
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (05.03.2014)
Žádné nejsou. |
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (05.03.2014)
Písemná a ústní zkouška, vypracování psaného referátu. |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 20 |
Zkouškový test | 40 |
Ústní zkouška | 40 |