PředmětyPředměty(verze: 953)
Předmět, akademický rok 2015/2016
  
volné - D323035
Anglický název: x
Zajišťuje: Ústav analýzy potravin a výživy (323)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2013 do 2015
Semestr: oba
Body: 0
E-Kredity: 0
Způsob provedení zkoušky:
Rozsah, examinace: 0/0, Jiné [HT]
Počet míst: zimní:neurčen / neurčen (neurčen)
letní:neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Další informace: http://web.vscht.cz/kocourev/sampling.html
Poznámka: předmět je určen pouze pro doktorandy
předmět lze zapsat v ZS i LS
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace
Jsou prezentovány principy a postupy kontroly potravin a krmiv v EU, zejména požadavky na odběry kontrolních vzorků a na kompetence zkušební laboratoře. Jsou objasněny zásady pro vytvoření vzorkovacích plánů a diskutovány nejčastější techniky a postupy odběru vzorků plodin, potravin a složek životního prostředí. Pozornost je věnována validaci vzorkovacích postupů a zkušebních metod a odhadu nejistoty výsledků. Je objasněna statistická přejímka a rozhodovací kritéria v návaznosti na řízení kvality a bezpečnosti potravin.
Poslední úprava: Hladíková Jana (29.05.2013)
Literatura

Velíšek, Hajšlová: Chemie potravin I,II, OSSIS Tábor, 2009.

Poslední úprava: Hladíková Jana (29.05.2013)
 
VŠCHT Praha