PředmětyPředměty(verze: 953)
Předmět, akademický rok 2015/2016
  
Francouzština I - pokročilí - N834046
Anglický název: French I - advanced
Zajišťuje: Ústav jazyků (834)
Fakulta: Celoškolská pracoviště VŠCHT Praha
Platnost: od 2014 do 2015
Semestr: zimní
Body: zimní s.:1
E-Kredity: zimní s.:1
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:0/2, Z [HT]
Počet míst: neurčen / neomezen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Další informace: http://předmět pro 1.ročník magisterského studia
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
Garant: Strachovská Lenka Mgr.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace -
Předmět je zaměřen na zdokonalení jazykových prostředků a gramatických norem, zejména však na rozšíření lexikální oblasti jazyka a získání základů některých odborných terminologií a komunikaci v nich. Cílem je dosáhnout jazykové úrovně B1+/B2 podle Sjednoceného evropského referenčního rámce.
Poslední úprava: TAJ834 (02.09.2013)
Výstupy studia předmětu -

Studenti budou umět :

  • porozumět rozhlasovým debatám o výživě, lidském těle, zdraví, životním prostředí a zprávám o počasí
  • porozumět populárním textům o výživě a životním prostředí
  • diskutovat o výše uvedených tématech
  • hovořit o svých sportovních zájmech, o svém stravování a vaření
  • vypracovat resumé populárního textu o živorním prostředí
Poslední úprava: HARTIGOH (14.11.2012)
Literatura -

Z: Heu E., Mabilat J.-J.,Édito(B2),lekce 7-8,Didier,Paris,2006, 9782278058297

D: Boularès M.,Frérot J.-L.,Grammaire progressive du français avec 400 exercices-niveau avancé,CLE International,

Paris, 1997,9782090338621

D: Lahmidi Z.,Sciences-techniques.com,CLE International,Paris,2005, 2090331860

Poslední úprava: TAJ834 (18.11.2012)
Studijní opory -

Elektronické materiály připravené a doporučené vyučujícím.

Poslední úprava: TAJ834 (24.09.2013)
Sylabus -

1. Výživa, potraviny a vy, slovní zásoba k potravinám a výživě

2. V restauraci Brasserie des Affaires(poslech), vaření

3. Sladké pokušení s malinami, slovní zásoba k vaření a gastronomii

4. Jak chutná potmě, slovní zásoba k vyjádření množství

5. GMO: s jakými důsledky?, příčestí přítomné, gerondiv, přídavné jméno slovesné

6. Kult vlastního těla (poslech), tělo a vy, části těla v přenesených výrazech

7. Atleti ve zralém věku, vztažná zájmena

8. Příprava na DELF B2

9. Zachraňme zemi a člověka, slovní zásoba k životnímu prostředí

10. Životní prostředí(poslech), slovní zásoba k počasí

11. Korsika se stala vzorem pro ochranu mořského pobřeží, slovní zásoba ke geografii

12. Francie se svými 44 chráněnými přírodními parky, slovní zásoba k vyjádření místa, osobní zájmena (shrnutí)

13. Nechat si operovat rybičku z akvária, i to je možné!, Příběhy z přírody, názvy divokých zvířat

14. Příprava na DELF B2, shrnutí

Poslední úprava: TAJ834 (18.11.2012)
Studijní prerekvizity -

Znalosti odpovídající úrovni Francouzština II - středně pokročilí.

Poslední úprava: TAJ834 (03.09.2013)
Zátěž studenta
Činnost Kredity Hodiny
Účast na seminářích 1 28
1 / 1 28 / 28
Hodnocení studenta
Forma Váha
Aktivní účast na výuce 70
Průběžné a zápočtové testy 30

 
VŠCHT Praha