|
|
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (23.05.2016)
|
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (23.05.2016)
Studenti budou umět: orientovat se v biochemické literatuře a chápat biochemické souvislosti, promítající se v současné době do všech oborů potravinářské technologie, zemědělství či medicíny; jeho znalosti mu také umožní studovat v magisterských a doktorských programech, v nichž je biochemie vyžadována jako samozřejmá prerekvizita. |
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (16.10.2019)
Z: Voet D., Voet J.G.: Biochemistry, 4th Edition, Wiley, 2010, ISBN: 978-0-470-57095-1 |
|
||
Poslední úprava: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D. (16.10.2019)
https://e-learning.vscht.cz |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (23.05.2016)
Účast na přednáškách, samostatné studium |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (23.05.2016)
1. Úvod: O čem je současná biochemie? 2. Metabolismus a transport kyslíku a oxidu uhličitého 3. Biochemie esenciálních faktorů 4. Regulace enzymové aktivity 5. Hormony a přenos informace přes biologickou membránu 6. Koordinace metabolických funkcí v mnohobuněčném organismu 7. Biochemie eukaryotní buňky I - organely 8. Biochemie eukaryotní buňky II - cytoskelet 9. Biochemie fototrofních organismů 10. Biochemie chemotrofních mikroorganismů 11. Genové inženýrství a biotechnologie 12. Biochemie v medicíně I (klinická biochemie) 13. Biochemie v medicíně II (biochemické příčiny některých nemocí) 14. Historický přehled biochemie |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (23.05.2016)
Organická chemie I |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (23.05.2016)
Složení zkoušky, sestávající z písemné a ústní části. |