PředmětyPředměty(verze: 953)
Předmět, akademický rok 2015/2016
  
Food process quality control: Laboratory - S352004
Anglický název: Food process quality control: Laboratory
Zajišťuje: Děkanát FPBT (352)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2012 do 2016
Semestr: letní
Body: letní s.:5
E-Kredity: letní s.:5
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:0/7, KZ [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: angličtina
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Garant: Sluková Marcela doc. Ing. Ph.D.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace - angličtina
This subject - laboratory training - it follows previous theoretical training Food Process Quality Control (S321001). Laboratory training offers practical knowledge in control analytical methods applied in food technology and packaging.
Poslední úprava: Sluková Marcela (26.01.2018)
Sylabus

1. Control methods of sugar and chocolate processing

2. Control methods of mill technology and cereal

3. Control methods of starch technology (quality control of potatoes and wheat starch)

4. Control methods of processing of fruit and vegetables (electrophoresis of anions and cations)

5. Control methods of processing of eggs, meat and fish ( quality control of meat and meat products)

6. Control methods of processing of oils and fats (quality control of triacylglycerols and rancidity)

7. Control methods of processing of milk (analysis of proteins in dairy products)

8. Functional properties of food packaging

9. Particle size distribution and colloidal stability

10. Rheological properties and texture

11. Microbiological analysis of food/ cosmetic product.

12. Evaluation of bacterial, yeast and mould cultures used in food industry/ laboratory.

13. The identification of unknown bacteria.

14. Quantitative determination of lactic acid bacteria in the food product.

Poslední úprava: Sluková Marcela (26.01.2018)
 
VŠCHT Praha