SubjectsSubjects(version: 952)
Course, academic year 2015/2016
  
Introduction to Biotechnology - N319003
Title: Úvod do biologických technologií
Guaranteed by: Department of Biotechnology (319)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2013
Semester: summer
Points: summer s.:4
E-Credits: summer s.:4
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:2/1, C+Ex [HT]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
For type:  
Note: course can be enrolled in outside the study plan
enabled for web enrollment
Guarantor: Masák Jan prof. Ing. CSc.
Jarošová Irena doc. Ing. Ph.D.
Examination dates   Schedule   
Syllabus - Czech

1. Definice a význam pojmu biotechnologie

2. Historický přehled významných biotechnologií

3. Biologický činitel technologie

4. Současné techniky pro posílení technologických vlastností biologického činitele

5. Suroviny a příprava kultivačních medií

6. Klasifikace a charakteristika biotechnologických procesů

7. Přehled zařízení a jednotkové operace biotechnologických procesů

8. Manipulace s produktem (down-stream processing)

9. Základy kultivace tkáňových buněk

10. Genomika, proteomika, metabolomika, ...

11. Přehled produkce látek obecného metabolismu

12. Přehled produkce sekundárních metabolitů

13. Biotransformace

14. Přehled produkce biofarmak

Last update: Masák Jan (25.02.2009)
 
VŠCHT Praha