SubjectsSubjects(version: 953)
Course, academic year 2015/2016
  
Food Quality and Laboratory Control - N323037
Title: Kvalita ve výrobě a kontrole potravin
Guaranteed by: Department of Food Analysis and Nutrition (323)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2011
Semester: summer
Points: summer s.:3
E-Credits: summer s.:3
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:2/0, Ex [HT]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
State of the course: cancelled
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Additional information: http://web.vscht.cz/kocourev/study.html
Note: course can be enrolled in outside the study plan
enabled for web enrollment
Guarantor: Kocourek Vladimír prof. Ing. CSc.
Examination dates   Schedule   
Syllabus - Czech

1. Systémy kvality ve výrobě a službách, mezinárodní standardy, inspekční a certifikační systémy.

2. Politika kvality, orientace na zákazníka, efektivnost a zlepšování v systému managementu, prokazování kvality.

3. Charakteristiky výsledků kontrolních zkoušek: správnost, chyby, nejistoty.

4. Postupy pro odhad nejistoty výsledků měření a laboratorních zkoušek.

5. Optimalizace, dokumentace a validace analytických metod.

6. Metrologie, návaznost měření, kalibrace a referenční materiály.

7. Zkušební a měřicí zařízení; vliv prostředí.

8. Systémové požadavky na zdroje a procesy ve výrobě a kontrole potravin.

9 Audity v systému managementu kvality, řízení dokumentace, neshodná práce.

10. Statistické řízení procesů ve výrobě a v laboratoři (regulační diagramy), krizové řízení.

11. Odběry vzorků, manipulace se vzorky, statistická přejímka; hodnocení rizik odběratele a dodavatele.

12. Vyjadřování a interpretace výsledků měření a laboratorních zkoušek.

13. Mezilaboratorní porovnávání zkoušek, testování způsobilosti laboratoří.

14. Monitoring v kritických bodech výroby potravin (HACCP).

Last update: Kocourek Vladimír (27.01.2009)
 
VŠCHT Praha