SubjectsSubjects(version: 953)
Course, academic year 2015/2016
  
Food and Biotechnological Processes - N409051
Title: Potravinářské a biotechnologické procesy
Guaranteed by: Department of Chemical Engineering (409)
Faculty: Faculty of Chemical Engineering
Actual: from 2011
Semester: summer
Points: summer s.:4
E-Credits: summer s.:4
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:2/1, C+Ex [HT]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
State of the course: cancelled
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
Note: course can be enrolled in outside the study plan
enabled for web enrollment
Guarantor: Přibyl Michal prof. Ing. Ph.D.
Examination dates   Schedule   
Syllabus - Czech

Základy bilancování, bilancování hmoty, látkového množství a entalpie.

Vedení tepla, koeficient prostupu tepla, tepelné výměníky.

Vsádkový reaktor, ideálně míchaný průtočný reaktor, trubkový průtočný reaktor.

Proudění tekutin, potrubní systémy, Bernoulliova rovnice, čerpadla.

Filtrace, filtry, filtrace za konstantní rychlosti a za konstantního tlaku.

Usazování, usazováky, bilance usazováků, plocha gravitačního usazováku.

Míchání, mechanická míchadla, příkonové kritérium.

Mžiková destilace, vsádková destilace.

Patrové a plněné kolony pro operace se sdílením hmoty, rektifikační kolony.

Určení počtu pater rektifikační kolony, refluxní poměr, limitní režimy rektifikace.

Kontinuální a vsádkové sušárny, doba sušení, spotřeba energie, vlastnosti sušícího vzduchu.

Membránové separace, membránové moduly, separační a transportní vlastnosti membrán.

Ultrafiltrace, reverzní osmóza, dialýza, separační procesy s iontovýměnnými membránami.

Last update: SEK409 (08.02.2007)
 
VŠCHT Praha