|
|
|
||
1. Základní pojmy o výživě, faktory určující výživovou hodnotu. 2. Hlavní živiny, metabolismus hlavních živin. 3. Hlavní živiny, metabolismus hlavních živin. 4. Esenciální látky a biofaktory. 5. Esenciální látky a biofaktory. 6. Energetické hospodářství organismu. 7. Fyziologie a pathofyziologie výživy. 8. Fyziologie a pathofyziologie výživy. 9. Anatomie trávicího systému, jeho funkce a regulace. 10. Anatomie trávicího systému, jeho funkce a regulace. 11. Hodnocení jednotlivých potravin z hlediska výživy. 12. Výživová doporučení, doporučené dávky živin a potravin, diferencování stravování. 13. Společné stravování. Různé směry ve výživě. Rozdíly mezi výživou lidí a zvířat. 14. Výživová politika. Organizace zabývající se výživou. Hygiena výživy. Last update: SMIDOVAL (07.02.2006)
|