SubjectsSubjects(version: 971)
Course, academic year 2024/2025
  
Human Nutrition and Nutrition Policy - Z323005
Title: Základy výživy a výživová politika
Guaranteed by: Department of Food Analysis and Nutrition (323)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2007
Semester: summer
Points: summer s.:3
E-Credits: summer s.:4
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:2/0, Ex [HT]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
Qualifications:  
State of the course: cancelled
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Level:  
Guarantor: Pánek Jan doc. Ing. CSc.
Is interchangeable with: N323005
Examination dates   Schedule   
Syllabus - Czech

1. Základní pojmy o výživě, faktory určující výživovou hodnotu.

2. Hlavní živiny, metabolismus hlavních živin.

3. Hlavní živiny, metabolismus hlavních živin.

4. Esenciální látky a biofaktory.

5. Esenciální látky a biofaktory.

6. Energetické hospodářství organismu.

7. Fyziologie a pathofyziologie výživy.

8. Fyziologie a pathofyziologie výživy.

9. Anatomie trávicího systému, jeho funkce a regulace.

10. Anatomie trávicího systému, jeho funkce a regulace.

11. Hodnocení jednotlivých potravin z hlediska výživy.

12. Výživová doporučení, doporučené dávky živin a potravin, diferencování stravování.

13. Společné stravování. Různé směry ve výživě. Rozdíly mezi výživou lidí a zvířat.

14. Výživová politika. Organizace zabývající se výživou. Hygiena výživy.

Last update: SMIDOVAL (07.02.2006)
 
VŠCHT Praha