PředmětyPředměty(verze: 952)
Předmět, akademický rok 2015/2016
  
Fermentační technologie - N319030
Anglický název: Fermentation Technology
Zajišťuje: Ústav biotechnologie (319)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2011
Semestr: zimní
Body: zimní s.:4
E-Kredity: zimní s.:4
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:2/1, Z+Zk [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Pro druh:  
Další informace: http://www.vscht.cz/main/soucasti/fakulty/fpbt/ostatni/miniatlas/mikr.htm
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
Garant: Fiala Jaromír Ing. Ph.D.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Literatura

Boulton, R. a kol.: Principles and practices of winemaking, Springer Science+Business Media, Inc., USA, 1996,1999.

Casamayor, P.: Umění degustace, Fragment, Praha, 2004.

Farkaš, J.: Biotechnológia vína, Alfa Bratislava, 1983.

Kadlec, P. a kol.: Technologie potravin II, skriptum VŠCHT Praha 2002.

Kosař, K. a kol.: Technologie výroby sladu a piva, VÚPS, a.s., 2000.

Kraus, V. a kol.: Réva a víno v Čechách a na Moravě, Radix Praha, 1999.

Malík, F.: Ze života vína, Filip Trend Publishing, 2003.

McGovern, P.: Ancient wine: the search for the origins of viniculture, Princeton University Press, USA, 2003.

Pavloušek, P.: Vinohradnictví – odrůdy révy vinné, Mendelova zemědělská a lesnická universita v Brně, 1999.

Ribéreau-Gayon, P., Glories, Y., Maujean, A., Dubourdieu, D.: Handbook of Enology, Volume 1,2. John Wiley &

Sons Chichester, 2000.

Rychtera, M., Uher, J., Páca, J.: Lihovarství, drožďařství a vinařství, skriptum VŠCHT, SNTL, Praha 1987.

Steidl, R.: Sklepní hospodářství, Národní salon vín Valtice, 2002.

Steidl, R. a Renner, W.: Moderní příprava červeného vína, Národní salon vín Valtice, 2003.

Steidl, R. a Leindl, G.: Zrání vína v sudech barrique, Národní salon vín Valtice, 2003.

Šilhánková, L.: Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology, Victoria publishing Praha, 1995.

Švejcar, V. a Voldřich, R.: Vinařství – technologie speciálních vín, Vysoká škola zemědělská v Brně, 1991.

vino.php5.cz

Poslední úprava: Fiala Jaromír (05.04.2006)
Sylabus

1. Úvod do problematiky fermentačních procesů, terminologie

2. Antibiotika, vitaminy

3. Aminokyseliny, exopolysacharidy

4. Sladařství I

5. Sladařství II

6. Pivovarství I

7. Pivovarství II

8. Vinařství I

9. Vinařství II

10.Organické kyseliny

11.Drožďárenství I

12.Drožďárenství II

13.Lihovarství I

14.Lihovarství II

Poslední úprava: Fiala Jaromír (05.04.2006)
 
VŠCHT Praha