|
|
|
||
Boulton, R. a kol.: Principles and practices of winemaking, Springer Science+Business Media, Inc., USA, 1996,1999. Casamayor, P.: Umění degustace, Fragment, Praha, 2004. Farkaš, J.: Biotechnológia vína, Alfa Bratislava, 1983. Kadlec, P. a kol.: Technologie potravin II, skriptum VŠCHT Praha 2002. Kosař, K. a kol.: Technologie výroby sladu a piva, VÚPS, a.s., 2000. Kraus, V. a kol.: Réva a víno v Čechách a na Moravě, Radix Praha, 1999. Malík, F.: Ze života vína, Filip Trend Publishing, 2003. McGovern, P.: Ancient wine: the search for the origins of viniculture, Princeton University Press, USA, 2003. Pavloušek, P.: Vinohradnictví – odrůdy révy vinné, Mendelova zemědělská a lesnická universita v Brně, 1999. Ribéreau-Gayon, P., Glories, Y., Maujean, A., Dubourdieu, D.: Handbook of Enology, Volume 1,2. John Wiley & Sons Chichester, 2000. Rychtera, M., Uher, J., Páca, J.: Lihovarství, drožďařství a vinařství, skriptum VŠCHT, SNTL, Praha 1987. Steidl, R.: Sklepní hospodářství, Národní salon vín Valtice, 2002. Steidl, R. a Renner, W.: Moderní příprava červeného vína, Národní salon vín Valtice, 2003. Steidl, R. a Leindl, G.: Zrání vína v sudech barrique, Národní salon vín Valtice, 2003. Šilhánková, L.: Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology, Victoria publishing Praha, 1995. Švejcar, V. a Voldřich, R.: Vinařství – technologie speciálních vín, Vysoká škola zemědělská v Brně, 1991. vino.php5.cz
Poslední úprava: Fiala Jaromír (05.04.2006)
|
|
||
1. Úvod do problematiky fermentačních procesů, terminologie 2. Antibiotika, vitaminy 3. Aminokyseliny, exopolysacharidy 4. Sladařství I 5. Sladařství II 6. Pivovarství I 7. Pivovarství II 8. Vinařství I 9. Vinařství II 10.Organické kyseliny 11.Drožďárenství I 12.Drožďárenství II 13.Lihovarství I 14.Lihovarství II Poslední úprava: Fiala Jaromír (05.04.2006)
|