PředmětyPředměty(verze: 952)
Předmět, akademický rok 2015/2016
  
Technologie sacharidů - N321018
Anglický název: Carbohydrate Technology
Zajišťuje: Ústav sacharidů a cereálií (321)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2011 do 2021
Semestr: zimní
Body: zimní s.:4
E-Kredity: zimní s.:4
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:2/1, Z+Zk [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Pro druh:  
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
Garant: Šárka Evžen doc. Ing. CSc.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace -
Předmět podává souhrnný přehled o technologiích sacharidů. Zahrnuje výrobu řepného cukru, mlýnskou technologii, výrobu pekárenských výrobků, těstovin, trvanlivého pečiva, snack výrobků, výrobu čokolády, čokoládových a nečokoládových cukrovinek, výrobu a zpracování škrobu a modifikovaných škrobů.
Poslední úprava: TAJ321 (21.02.2006)
Literatura

Kadlec P., Bubník Z., Čopíková J., Hrušková M., Příhoda J., Bohačenko I. a Vydrová H. (2000): Technologie sacharidů, skripta VŠCHT Praha, ISBN 80-7080-400-9

Poslední úprava: TAJ321 (21.02.2006)
Sylabus -

1. Technologie cukru

2. Technologie cukrovinek a čokolády

3. Škrob a modifikované škroby, využití sacharidů pro potravinářské a nepotravinářské výroby

4. Cereální technologie, technologie trvanlivého pečiva a těstovin

Poslední úprava: TAJ321 (21.02.2006)
Vstupní požadavky

Pro zápis tohoto předmětu je nutno mít minimálně zapsán předmět N409051

Poslední úprava: SMIDOVAL (21.05.2009)
 
VŠCHT Praha