PředmětyPředměty(verze: 952)
Předmět, akademický rok 2015/2016
  
Kvalita ve výrobě a kontrole potravin - N323037
Anglický název: Food Quality and Laboratory Control
Zajišťuje: Ústav analýzy potravin a výživy (323)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2011
Semestr: letní
Body: letní s.:3
E-Kredity: letní s.:3
Způsob provedení zkoušky: letní s.:
Rozsah, examinace: letní s.:2/0, Zk [HT]
Počet míst: neurčen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Jazyk výuky: čeština
Způsob výuky: prezenční
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Pro druh:  
Další informace: http://web.vscht.cz/kocourev/study.html
Poznámka: předmět je možno zapsat mimo plán
povolen pro zápis po webu
Garant: Kocourek Vladimír prof. Ing. CSc.
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Sylabus

1. Systémy kvality ve výrobě a službách, mezinárodní standardy, inspekční a certifikační systémy.

2. Politika kvality, orientace na zákazníka, efektivnost a zlepšování v systému managementu, prokazování kvality.

3. Charakteristiky výsledků kontrolních zkoušek: správnost, chyby, nejistoty.

4. Postupy pro odhad nejistoty výsledků měření a laboratorních zkoušek.

5. Optimalizace, dokumentace a validace analytických metod.

6. Metrologie, návaznost měření, kalibrace a referenční materiály.

7. Zkušební a měřicí zařízení; vliv prostředí.

8. Systémové požadavky na zdroje a procesy ve výrobě a kontrole potravin.

9 Audity v systému managementu kvality, řízení dokumentace, neshodná práce.

10. Statistické řízení procesů ve výrobě a v laboratoři (regulační diagramy), krizové řízení.

11. Odběry vzorků, manipulace se vzorky, statistická přejímka; hodnocení rizik odběratele a dodavatele.

12. Vyjadřování a interpretace výsledků měření a laboratorních zkoušek.

13. Mezilaboratorní porovnávání zkoušek, testování způsobilosti laboratoří.

14. Monitoring v kritických bodech výroby potravin (HACCP).

Poslední úprava: Kocourek Vladimír (27.01.2009)
 
VŠCHT Praha