|
|
|
||
1. Systémy kvality ve výrobě a službách, mezinárodní standardy, inspekční a certifikační systémy. 2. Politika kvality, orientace na zákazníka, efektivnost a zlepšování v systému managementu, prokazování kvality. 3. Charakteristiky výsledků kontrolních zkoušek: správnost, chyby, nejistoty. 4. Postupy pro odhad nejistoty výsledků měření a laboratorních zkoušek. 5. Optimalizace, dokumentace a validace analytických metod. 6. Metrologie, návaznost měření, kalibrace a referenční materiály. 7. Zkušební a měřicí zařízení; vliv prostředí. 8. Systémové požadavky na zdroje a procesy ve výrobě a kontrole potravin. 9 Audity v systému managementu kvality, řízení dokumentace, neshodná práce. 10. Statistické řízení procesů ve výrobě a v laboratoři (regulační diagramy), krizové řízení. 11. Odběry vzorků, manipulace se vzorky, statistická přejímka; hodnocení rizik odběratele a dodavatele. 12. Vyjadřování a interpretace výsledků měření a laboratorních zkoušek. 13. Mezilaboratorní porovnávání zkoušek, testování způsobilosti laboratoří. 14. Monitoring v kritických bodech výroby potravin (HACCP). Poslední úprava: Kocourek Vladimír (27.01.2009)
|