| 
 | 
 | 
| 
 | ||
| Předmět zahrnuje relevantní disciplíny potřebné pro systémy řízení kvality a bezpečnosti ve výrobě potravin, 
shrnuje základní požadavky potravinového práva a národní legislativy, požadavky norem GFSI (BRC, IFS, FSSC22000), ISO 
9001, ISO 22000, ISO 14000. Na struktuře norem GFSI je formulováno řešení problémů v průmyslové praxi formou případových studií,
vysvětlovány základní prvky a postupy systému řízení kvality a bezpečnosti v potravinářském podniku, jako jsou 
HACCP, vývoj výrobku, označování, kontrola a zkoušení, vnitřní audit, požadavky na provoz, požadavky provozní a 
osobní hygieny. Velký prostor je věnován principům analýzy nebezpečí a analýzy rizik v souvislosti s jednotlivými 
technologickými postupy napříč všemi potravinářskými komoditami. Předmět kromě vlastní výroby zahrnuje i 
okrajové části, jako jsou požadavky na prvovýrobu a postupy řízení kvality a bezpečnosti v distribuci potravin a ve 
stravovacích službách.
 Poslední úprava: Kubová Petra (17.12.2018)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| Samostatný odborný projekt, zkouškový test. Ústní zkouška. Poslední úprava: Ševčík Rudolf (12.06.2018)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| Povinná: 
 Poslední úprava: prepocet_literatura.php (19.12.2024)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| Přednášky vyučujících, prezentace odborného projektu, samostudium. Poslední úprava: Rajchl Aleš (10.11.2018)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| Nejsou Poslední úprava: Ševčík Rudolf (12.06.2018)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| 1. Legislativa týkající se výroby a distribuce potravin (národní legislativa, legislativa EU). 2. Systémy řízení jakosti a zdravotní nezávadnosti uplatňované při výrobě potravin (HACCP, ISO 9000:2000, ISO 22 000). 3. Privátní normy bezpečnosti potravin (GFSI, IFS, BRC, FSSC22000, GlobalGap). 4. Zavádění, udržování a ověřování systému jakosti a bezpečnosti potravin. 5. Audity systému jakosti a bezpečnosti potravin. 
 
 Poslední úprava: Pátková Vlasta (21.05.2018)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| https://eur-lex.europa.eu http://www.efsa.europa.eu/ https://www.globalgap.org/ http://www.szpi.gov.cz/ http://www.fssc22000.com/ https://www.brcglobalstandards.com/ https://www.ifs-certification.com/ https://www.svscr.cz/ Poslední úprava: Ševčík Rudolf (12.06.2018)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| Studenti budou mít pokročilé znalosti ze systémů řízení jakosti a zdravotní nezávadnosti, které se používají v potravinářském průmyslu. Studenti budou umět: Orientovat se v platné národní a evropské legislativě týkající se výroby a distribuci potravin. Orientovat v systémech řízení jakosti a bezpečnosti potravin používaných u provozovatelů potravinářských podniků. Zavést a udržovat systémy jakosti v potravinářských provozech. Provést analýzu nebezpečí a analýzu rizik při výrobě a distribuci potravin. Zavést systém kritických kontrolních bodů u provozovatelů potravinářských podniků. Samostatně řešit krizové situace vznikající při výrobě a distribuci potravin. Zavádět požadavky norem a standardů (HACCP, ISO 22000, FSSC22000, BRC, IFS,GlobalGAP, norem řady ISO 9000) u provozovatelů potravinářských podniků. 
 Poslední úprava: Ševčík Rudolf (12.06.2018)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| Nejsou Poslední úprava: Ševčík Rudolf (12.06.2018)
                                
                                 | 
| 
 | ||
| Nejsou Poslední úprava: Ševčík Rudolf (12.06.2018)
                                
                                 | 

