![]() | Hello, On Monday, April 28 after 5 pm, some of the university's information systems will be unavailable due to maintenance work. Affected systems are the Education Information System, Financial IS (iFIS), MIS/OBD/Verso, Kopla and related agendas. It is anticipated that everything should be back online and running by Tuesday morning. Work with e-mail or shared drives will not be affected. Computer center |
|
|
|
||
Posluchač se seznámí se základním chemickým složením potravin, fyzikálně-chemickými, biochemickými a senzorickými vlastnostmi jednotlivých složek, jejich funkci a významnými reakcemi, které v potravinách probíhají při skladování, kulinárním a technologickém zpracování. Last update: SEK323 (03.10.2011)
|
|
||
Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin I, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009. Velíšek J., Hajšlová J.: Chemie potravin II, 3. vydání, OSSIS, Tábor, 2009.
Last update: SEK323 (03.10.2011)
|
|
||
1. Úvod, voda 2. Hlavní živiny - aminokyseliny 3. Hlavní živiny - bílkoviny a významné reakce 4. Hlavní živiny - mastné kyseliny a homolipidy 5. Hlavní živiny - heterolipidy a významné reakce 6. Hlavní živiny - monosacharidy a oligosacharidy 7. Hlavní živiny - polysacharidy a významné reakce 8. Přídatné živiny - minerální látky 9. Přídatné živiny - vitaminy 10. Senzoricky aktivní složky potravin - aromatické látky 11. Senzoricky aktivní složky potravin - barevné látky 12. Antinutriční a toxické složky potravin 13. Aditivní látky v potravinách 14. Kontaminanty potravin Last update: ROZ323 (22.03.2006)
|