|
|
|
||
Last update: TAJ323 (12.12.2013)
|
|
||
Last update: TAJ323 (16.08.2013)
Students will be able to:
|
|
||
Last update: TAJ323 (28.08.2013)
A: Alpers,D.H., Stenson,W.F., Taylor,B.E., Bier,D.N.M. Manual of Nutritional Therapeutics. Lippincott Williams & Wilkins, London, 2008; ISBN 978-0-7817-6481-2. A: Chrpová D. S výživou zdravě po celý rok. Grada Publishing, a. s. Praha; 2010. ISBN 978-80-247-2512-3. A: Kalvach Z. et al. Geriatrie a Gerontologie. Vyd. 1. Praha : Grada, 2004. 864 s. ISBN 80-247-0548-6. A: Keller U., Meier R., Bertoli S. Klinická výživa. Scientia Medica, Praha, 1993. ISBN 80-85526-08-5. R: Kohout P., Kotrlíková E. Základy klinické výživy. 1. vydání, Krigl, Praha, 2005. ISBN 80-86912-08-6. A: Kohout P., Rušavý Z., Šerclová Z. Vybrané kapitoly z klinické výživy I. Forsapi, Praha, 2010. ISBN 978-80-87250-08-2. A: Konopka P. Sportovní výživa. Kopp, České Budějovice, 2004. ISBN 80-7232-228-1. A: Krch F. D. Poruchy příjmu potravy. Grada Publishing a. s., Praha, 2005. ISBN 80-247-0840-X. A: Krch F. D. Bulimie jak bojovat s přejídáním. 3. doplněné a přepracované vydání, Grada Publishing a. s., Praha, 2007. ISBN 80-247-2130-9. A: Mandelová L., Hrnčiříková I. Základy výživy ve sportu. 1.vydání Masyrykova univerzita, Brno, 2007. ISBN 978-80-210-4281-0. A: Maughan R.J., Burke L.M. Výživa ve sportu. Příručka pro sportovní medicínu.1. vydání Galén, Praha, 2006. ISBN 80-7262-318-4. A: Navrátilová M., Češková E., Sobotka L. Klinická výživa v psychiatrii. Maxdorf, Praha, 2000. ISBN 80-85912-33-3. R: Nevoral J. a kol. Výživa v dětském věku. 1. vydání, H & H, Praha, 2003. ISBN 80-86022-93-5. A: Pánek J., Pokorný J., Dostálová J., Kohout P. Základy výživy. Svoboda Servis, Praha, 2002. ISBN 80-86320-23-5. R: Svačina Š. a kol. Klinická dietologie. Grada Publishing a.s., Praha, 2008. ISBN-978-80-247-2256-6. A: Vokurka M. a kol. Velký lékařský slovník. 8. Aktualizované vydání, Maxdorf, Praha, 2004. ISBN 978-80-7345-166-0. A: Wilhelm Z. a kol. Výživa v onkologii. 1. vydání, NCO NZO, Brno, 2001. ISBN 80-7013-326-0. A: Zadák Z. Výživa v intenzivní péči. 1. vydání. Grada Publishing a.s., Praha, 2002 ISBN 80-247-0320-3. A: Referenční hodnoty pro příjem živin. Společnost pro výživu. Výživa servis s.r.o., Praha, 2011. ISBN 978-80-254-6987-3. |
|
||
Last update: TAJ323 (16.08.2013)
Food and Nutrition Information Centre, http://fnic.nal.usda.gov/ Nutrition Government; http://www.nutrition.gov/ Food and Drug Administration (FDA); http://www.fda.gov/ European Food Safety Authority (EFSA); http://www.efsa.europa.eu |
|
||
Last update: TAJ323 (16.08.2013)
1. The concept of nutrition, medical nutrition, dietetics. 2. Nutrition of pregnant and lactating women, children and adolescent nutrition. 3. Nutrition of seniors, athletes. 4. Dietary system in a hospital, basic diet and the liquid diets. 5. Diets for diabetic patients, sweeteners. 6. Reduction diets. 7. Diet in cardiovascular diseases. 8. Diet for diseases of the stomach. 9. Diet for diseases of the small intestine and colon. 10. Diet for diseases of the liver, gallbladder and biliary tract. 11. Diet for diseases of the pancreas. 12. Diet for kidney and urinary tract diseases. 13. Nutrition and cancer, malnutrition. 14. Dietary supplements. |
|
||
Last update: Chrpová Diana Ing. Mgr. Ph.D. (12.11.2012)
Výživa a výživová politika |
|
||
Last update: TAJ323 (16.08.2013)
Nutrition and nutrition policy |
Teaching methods | ||||
Activity | Credits | Hours | ||
Konzultace s vyučujícími | 0.1 | 3 | ||
Účast na přednáškách | 1 | 28 | ||
Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.4 | 11 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 1.5 | 42 | ||
3 / 3 | 84 / 84 |
Coursework assessment | |
Form | Significance |
Regular attendance | 30 |
Oral examination | 70 |