Fundamentals of Food Chemistry - Z323043
Title: Základy chemie potravin
Guaranteed by: Department of Food Analysis and Nutrition (323)
Faculty: Faculty of Food and Biochemical Technology
Actual: from 2007
Semester: summer
Points: summer s.:4
E-Credits: summer s.:4
Examination process: summer s.:
Hours per week, examination: summer s.:3/0, Ex [HT]
Capacity: unknown / unknown (unknown)
Min. number of students: unlimited
Language: Czech
Teaching methods: full-time
Teaching methods: full-time
Level:  
For type:  
Guarantor: Doležal Marek doc. Dr. Ing.
Is interchangeable with: N323043
Examination dates   Schedule   
Syllabus - Czech
Last update: SMIDOVAL (15.02.2007)

1. Úvod, voda

2. Hlavní živiny - aminokyseliny

3. Hlavní živiny - bílkoviny a významné reakce

4. Hlavní živiny - mastné kyseliny a homolipidy

5. Hlavní živiny - heterolipidy a významné reakce

6. Hlavní živiny - monosacharidy a oligosacharidy

7. Hlavní živiny - polysacharidy a významné reakce

8. Přídatné živiny - minerální látky

9. Přídatné živiny - vitaminy

10. Senzoricky aktivní složky potravin - aromatické látky

11. Senzoricky aktivní složky potravin - barevné látky

12. Antinutriční a toxické složky potravin

13. Aditivní látky v potravinách

14. Kontaminanty potravin