Language selection
  • čeština
  • english
User
  • Anonym

    LLL programme details

    close

    • You are currently viewing admission requirements for the year 2023/2024. However, the academic year for the next admission procedure is 2025/2026.
      If you would like to view the most up-to-date admission requirements, select this year in the filter.

    Seminář pro provozovatele pěstitelských pálenic a ovocných lihovarů (C-K319-0006)

    Seminář pro provozovatele pěstitelských pálenic a ovocných lihovarů
    full-time
    Czech
    Seminář je rozdělen na přednáškovou a praktickou část. Přednášky jsou zahájeny úvodním  dvoudenním blokem, praktická výuka a další informace jsou uskutečňovány individuálně.
    Úspěšné absolvování kurzu je potvrzeno vydáním osvědčení.
    Přednášky jsou zajištěny odborníky z Ústav biotechnologie VŠCHT Praha, Ministerstva zemědělství ČR, Ministerstva financí ČR, z dalších institucí a z praxe.
    Přednášející:
    prof.Ing. Karel Melzoch, CSC.; doc. Ing. Irena Jarošová, Ph.D.; Ing. - VŠCHT v Praze
    Zdeněk Švec – odbor potravinářské výroby a legislativy MZe ČR
    Kpt. Ing. Tomáš Novák - Generální ředitelství cel, Odbor 23 Daní
    Seminář pro provozovatele pěstitelských pálenic a ovocných lihovarů
    Přednášky
    • Komentář k zákonu č. 61/1997, Sb., o lihu.
    • Výklad vyhlášky č. 82/2000 Sb., o technických požadavcích na výrobu, skladování a zpracování lihu.
    • Měření lihu, inventarizace, vedení evidence, nutné doklady.
    • Technologie výroby pálenek - suroviny, příprava rmutu, produkční mikroorganismy, lihové kvašení.
    • Povolování výroby lihu a pěstitelského pálení, trestní zákon, pálenky z pohledu zákona č. 110/1997 Sb., o potravinách, a vyhlášky č. 45/2000 Sb.
    • Výklad vyhlášky č. 81/2000 Sb., o kontrole výroby a oběhu lihu.
    • Komentář k zákonu č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních.
    • Dohled finančního úřadu nad pěstitelským pálením - provozování pálenice, zajištění zařízení, měřidla.
    • Technologie výroby pálenek a jejich kvalita - zpracování kvasu, destilace a rektifikace, zrání pálenky, likvidace odpadů.
    • Hodnocení kvality pálenek.
    (změna programu vyhrazena)
    Praktická část
    Ve vybrané pálenici se zúčastnit pálení (na základě předchozí individuální dohody).
    30
    zaplacení kurzovného na základě podané přihlášky a následné fakturace
    zaplacení kurzovného na základě podané přihlášky a následné fakturace

      • shrink expand
        nejsou stanoveny
        Osvědčení o absolvování programu
        nejsou uvedeny
      • shrink expand
        Melzoch Karel prof. Ing. CSc.
        Department of Biotechnology
        Department of Biotechnology
        VŠCHT v Praze
        Jarošová Irena doc. Ing. Ph.D.
        Melzoch Karel prof. Ing. CSc.
      • shrink expand
        2023/2024
        September
        12.09.23
        Short-time
        30 hours
      • shrink expand
        5000 Kč / kurz
        základní
      • shrink expand
        On-line
        Dean's Office of Faculty of Food and Biochemical Technology
        Jarošová Irena doc. Ing. Ph.D.
        irena.jarosova@vscht.cz
        240444367
        01.07.2023 - 05.09.2023