|
|
|
||
Předmět vyžaduje schopnosti aplikace základních charakteristik mikroorganismů vyplývajících z cytologie, morfologie, taxonomie, genetiky, podmínek růstu, rozmnožování a metabolismu na řešení konkrétních tematických oblastí zahrnujících mikroorganismy.
Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
|
|
||
Ústní zkouška Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
|
|
||
Z: Michael T. Madigan, Kelly S. Bender, Daniel H. Buckley, W. Matthew Sattley, David A. Stahl: Brock Biology of Microorganisms, 16 ed.,Pearson, Prentice Hall 2021 ISBN-13:978-0134261928
Poslední úprava: Lovecká Petra (15.09.2023)
|
|
||
1. Základní mikrobiální principy. Význam mikroorganismů. 2. Funkce a struktura prokaryotní buňky: bakterie 3. Funkce a struktura prokaryotní buňky: archaea 4. Funkce a struktura eukaryotní buňky: kvasinky 5. Funkce a struktura eukaryotní buňky: micromycety 6. Funkce a struktura virů 7. Výživa mikroorganismů a jejich transport do buňky 8. Kultivační techniky mikroorganismů 9. Růst,rozmnožování a tvorba spor u mikroorganismů 10. Limitace růstu mikroorganismů vnějšími podmínkami 11. Metabolická diversita mikroorganismů a jejich technologický význam 12. Molekulární principy genetiky mikroorganismů 13. Moderní metody stanovení mikrorganismů 14. Současné principy taxonomie mikroorganismů Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
|
|
||
http://www.nature.com/ismej/index.html http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-EMI.html http://aem.asm.org/ Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
|
|
||
Absolventi pochopí základní mikrobiální procesy a získají teoretické znalosti v oblasti diversity metabolismu mikroorganismů. Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
|
|
||
Biochemie Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
|