|
|
|
||
|
Cílem tohoto předmětu je "odzkoušet si" samostatnou kvalifikovanou práci v potravinářské analytické laboratoři (což, kromě jiného, představuje rozpracování zadaného úkolu, plánování a organizaci práce, výběr a validaci analytických metod, vlastní analytický rozbor (v nezkrácené podobě), zajištění kvality analytických výsledků a zpracování a interpretaci získaných dat). K dosažení tohoto cíle řeší vždy skupina studentů zadaný (komplexní) projekt z oblasti kontroly jakosti potravin (v rozsahu parametrů předepsaných platou legislativou a s použitím především uzančních analytických metod).
Na rozdíl od předmětu Laboratoř analýzy potravin v kontrolní praxi, který někteří studenti absolvovali v rámci bakalářského studia, je v tomto předmětu kladen mnohem větší důraz na samostatnou práci studentů (a to ve všech etapách řešení zvoleného / zadaného projektu), zadané projekty jsou komplexnější, ve větší míře se používají instrumentální analytické metody a větší prostor je věnován validaci analytických metod a dalším nástrojům pro zajištění spolehlivosti analytických výsledků.
Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
|
Laboratorní práce - vlastní řešení projektu Vypracování a odevzdání zprávy z projektu Obhajoba projektu Poslední úprava: Schulzová Věra (22.01.2018)
|
|
||
|
Vzhledem k charakteru tohoto předmětu si potřebnou literaturu (zejména platné legislativní předpisy, technické normy a další materiály - podle konkrétního řešeného projektu) musí studenti vyhledat sami (podle zadání řešeného projektu). Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
|
V rozsahu sylabu Poslední úprava: Schulzová Věra (22.01.2018)
|
|
||
|
1. Úvod, organizační záležitosti, bezpečnost práce, zadání jednotlivých projektů. 2. Příprava řešení jednotlivých projektů. 3.-10. Laboratorní práce - vlastní řešení projektů. 11. Úklid laboratoře, předání přístrojů, vrácení pomůcek. 12. Zpracování zprávy. 13. Příprava prezentace výsledků projektu. 14. Veřejná presentace výsledků. Poslední úprava: Pulkrabová Jana (21.02.2018)
|
|
||
|
http://eur-lex.europa.eu/cs/index.htm
Poslední úprava: Vlčková Martina (30.01.2018)
|
|
||
|
Studenti budou umět: Organizovat a komplexně realizovat projekty spojené s kontrolou jakosti potravin (v rozsahu parametrů definovaných platnou legislativou a s použitím především uzančních analytických metod). Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
|
||
|
Analýza potravin a přírodních produktů, Laboratoř analýzy potravin a přírodních produktů Poslední úprava: Fialová Jana (19.12.2017)
|
| Zátěž studenta | ||||
| Činnost | Kredity | Hodiny | ||
| Konzultace s vyučujícími | 0.1 | 3 | ||
| Účast v laboratořích (na exkurzi nebo praxi) | 3.7 | 104 | ||
| Obhajoba individuálního projektu | 0.1 | 2 | ||
| Příprava na přednášky, semináře, laboratoře, exkurzi nebo praxi | 0.1 | 3 | ||
| 4 / 4 | 112 / 112 | |||
| Hodnocení studenta | |
| Forma | Váha |
| Aktivní účast na výuce | 90 |
| Obhajoba individuálního projektu | 5 |
| Protokoly z individuálních projektů | 5 |
