|
|
|
||
Cílem předmětu je rozvíjet komunikační dovednosti se zvláštním důrazem na specifika odborného jazyka, zdokonalit již osvojené gramatické a lexikální jazykové prostředky. Tematické okruhy zahrnují potraviny a jejich zpracování, výrobu a použití léčiv, materiály a jejich vlastnosti.
Poslední úprava: Pokorná Markéta (12.02.2020)
|
|
||
R: materiály připravené Katedrou jazyků (webová stránka katedry)
D: Sowton C., Hewings M., Cambridge Academic English,Student´s Book, Cambridge University Press, 2012, 9780521165204
D: Jacques C., Technical English 4, Course Book, Pearson Education Limited, 2011, 9781408229552 Poslední úprava: Pokorná Markéta (12.02.2020)
|
|
||
1. Úvod do studia předmětu. Struktura a příprava prezentace. 2. Potraviny: Metody konzervování potravin. 3. Potraviny: Aditiva. Vyjádření plného/částečného souhlasu/nesouhlasu. 4. Potraviny: Geneticky modifikované potraviny. 5. Potraviny: Nanotechnologie při výrobě a zpracování potravin. Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména, vyjádření množství a počtu. 6. Léky a léčiva: farmakologie - farmakokinetika a farmakodynamika. Podmínkové věty. 7. Léky a léčiva: Aplikace léků. 8. Léky a léčiva: Farmaceutický průmysl, léky a jejich vývoj. Nepravidelné tvary množného čísla u podstatných jmen řeckého a latinského původu. 9. Léky a léčiva: Léky a závislost, působení léků na lidský organismus. Popis léku. 10. Materiály: Polymery a chytré materiály - definice, popis. 11. Materiály: Aerogely. Pokyny pro výrobu materiálu. 12. Materiály: Grafen. Porovnání vlastností různých materiálů. Modální slovesa. 13. Materiály: Restaurování. Tvary a popis dvojrozměrných a trojrozměrných objektů. Výklad grafů. 14. Shrnutí a opakování. Poslední úprava: Pokorná Markéta (12.02.2020)
|
|
||
www.vscht.cz/kj/page/odkazy.html Poslední úprava: Pokorná Markéta (12.02.2020)
|
|
||
Studenti budou umět :
Poslední úprava: Pokorná Markéta (12.02.2020)
|
|
||
Studijní prerekvizity nejsou požadovány. Poslední úprava: Pokorná Markéta (12.02.2020)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Obhajoba individuálního projektu | 0.5 | 14 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 0.5 | 14 | ||
Účast na seminářích | 1 | 28 | ||
2 / 2 | 56 / 56 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 30 |
Obhajoba individuálního projektu | 20 |
Zkouškový test | 20 |
Průběžné a zápočtové testy | 15 |
Ústní zkouška | 15 |