PředmětyPředměty(verze: 965)
Předmět, akademický rok 2019/2020
  
Advanced Biochemistry - S320003
Anglický název: Advanced Biochemistry
Zajišťuje: Ústav biochemie a mikrobiologie (320)
Fakulta: Fakulta potravinářské a biochemické technologie
Platnost: od 2018 do 2020
Semestr: zimní
Body: zimní s.:5
E-Kredity: zimní s.:5
Způsob provedení zkoušky: zimní s.:
Rozsah, examinace: zimní s.:3/0, Zk [HT]
Počet míst: neomezen / neurčen (neurčen)
Minimální obsazenost: neomezen
Stav předmětu: vyučován
Jazyk výuky: angličtina
Způsob výuky: prezenční
Úroveň:  
Garant: Spiwok Vojtěch prof. Ing. Ph.D.
Je záměnnost pro: N320002
Termíny zkoušek   Rozvrh   
Anotace -
The subject forms an extention of the basic course of Biochemistry I. It should bring students to a wider understanding of biological and biochemical consequences. Therefore, the topics of lectures reflect knowledge from different areas of biochemistry (structure of biopolymers, molecular genetics, metabolism by bioanalytical methods etc).
Poslední úprava: Kopecká Blanka (29.08.2018)
Podmínky zakončení předmětu (Další požadavky na studenta) -

Passing the exam consisting of a written and oral examination.

Poslední úprava: Kopecká Blanka (29.08.2018)
Literatura -

R: Voet D., Voet J.G.: Biochemistry, 4th Edition, Wiley, 2010, ISBN: 978-0-470-57095-1

Poslední úprava: Spiwok Vojtěch (16.10.2019)
Sylabus

Non-covalent interactions in contemporary biochemistry

Metabolism of oxygen

Biochemistry of essential factors

Regulation of enzyme activity

Transport of material and information across biological membranes

Coordination of metabolic functions in multicellular organisms

Hormonal regulation in human organism

Biochemistry of eukaryotic cell

Comparison of phototrophic and chemotrophic metabolism

Principles of gene technologies

Application of gene technologies

Clinical biochemistry I

Clinical biochemistry II

Survey of biochemical history

Poslední úprava: KNOBLOCL (11.04.2012)
Studijní opory -

https://e-learning.vscht.cz

Poslední úprava: Spiwok Vojtěch (16.10.2019)
Výsledky učení -

Students will be able to:

navigate the biochemical literature and understand the biochemical context, reflected currently in all fields of food technology, agriculture and medicine;

his knowledge will also allow him to study in master's and doctoral programs in which the biochemistry is required as an obvious prerequisite.

Poslední úprava: Kopecká Blanka (29.08.2018)
 
VŠCHT Praha