|
|
|
||
Cílem předmětu je rozvíjet komunikativní dovednosti se zvláštním důrazem na specifika odborného jazyka, zdokonalit již osvojené gramatické a lexikální jazykové prostředky.Tématické okruhy zahrnují oblasti potraviny a jejich zpracování, léčiva, výrobu a použití léčiv, materiály, jejich vlastnosti a restaurování.
Poslední úprava: TAJ834 (11.11.2012)
|
|
||
Z: Materiály vypracované Katedrou jazyků ( webová stránka)
D: Sowton C.,Hewings M.,Cambridge Academic English,Student´s Book, Cambridge University Press,2012, 9780521165204
D: Jacques C.,Technical English 4,Course Book,Pearson Education Limited,2011, 9781408229552 Poslední úprava: Kruteková Jana (22.06.2016)
|
|
||
1. Úvod do studia předmětu, Prezentace - struktura, příprava 2. Potraviny: Potraviny a potravinové přísady - barvivy, sladidla ;Přehled anglických časů 3. Potraviny: Konzervace potravin,látky a procesy; Souslednost časů 4. Potraviny: Genetická modifikace a potraviny; Přímá a nepřímá řeč 5. Potraviny: Nanopotraviny a nanotechnologie; Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména,vyjádření množství a počtu 6. Léky a léčiva: Zdraví a nemoci; Vedlejší podmínkové věty 7. Léky a léčiva: Léky,klinické pokusy,choroby a infekce; Mnohoznačnost slov 8. Léky a léčiva: Farmaceutický průmysl,léky a jejich výroba ; Množné číslo podstatných jmen 9. Léky a léčiva: Léky a závislost, Nové technologie; Tvoření slov 10.Restaurování a materiály: Vlastnosti a popis materiálů; Modální slovesa 11.Restaurování a materiály: Tvary a vlastnosti materiálů; Tvoření slov a slovní druhy 12.Restaurování a materiály: Plasty; Tvoření slov - prefixy a suffixy 13.Restaurování a materiály: Práce s materiály, Technologie 14.Shrnutí a opakování Poslední úprava: TAJ834 (16.11.2012)
|
|
||
www.vscht.cz/kj/page/odkazy.html Poslední úprava: TAJ834 (16.11.2012)
|
|
||
Studenti budou umět :
Poslední úprava: TAJ834 (11.11.2012)
|
|
||
Studijní prekrekvizity nejsou požadovány. Poslední úprava: Kruteková Jana (07.04.2016)
|
Zátěž studenta | ||||
Činnost | Kredity | Hodiny | ||
Obhajoba individuálního projektu | 0.5 | 14 | ||
Příprava na zkoušku a její absolvování | 0.5 | 14 | ||
Účast na seminářích | 1 | 28 | ||
2 / 2 | 56 / 56 |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 30 |
Obhajoba individuálního projektu | 20 |
Zkouškový test | 20 |
Průběžné a zápočtové testy | 15 |
Ústní zkouška | 15 |