|
|
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (16.04.2018)
|
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (16.04.2018)
Studenti budou umět: Obecné principy detekce a stanovení základních složek potravin a přírodních productů; jak makro- tak I mikronutrientů, senzoricky aktivních látek a vybraných skupin aditivních látek, kontaminantů a toxinů; Kriticky zhodnotit analytický úko, určit cílové metrologické charakteristiky metod a vybírat postup vhodný v konkrétní situaci z hlediska jakosti analytických výsledků a dalších požadavků; Navrhnout podle charakteru vzorku a odhadnutých vlastností analytu potenciálně použitelné přístupy k analýze; Provádět výpočty potřebné k realizaci analýzy. |
|
||
Poslední úprava: Pulkrabová Jana prof. Ing. Ph.D. (17.09.2023)
D: Nielsen S.S. (ed.) Food Analysis, 5th edition, Springer International Publishing 2017, corrected publication 2019, ISSN 1572-0330, ISSN 2214-7799 (electronic), ISBN 978-3-319-45774-1, ISBN 978-3-319-45776-5 (eBook), DOI 10.1007/978-3-319-45776-5, e-zdroj VŠCHT D: Nollet L.M.L, Toldrá F. (ed.) Handbook of Food Analysis, 3rd. Edition, CRC Press, Taylor & Francis Group, ISBN 978-1-4822-9784-3 (eBook-PDF), e-zdroj VŠCHT D: Food Analytical Methods, elektronický časopis, Springer, ISSN 1936-976X, e-zdroj VŠCHT |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (16.04.2018)
http://web.vscht.cz/hajslovj/AP_sylabus.html |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (16.04.2018)
V rozsahu sylabu. |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (16.04.2018)
1. Úvod, strategie optimalizace pracovních charakteristik analytických metod 2. Voda 3. Aminokyseliny, peptidy 4. Bílkoviny 5. Sacharidy 6. Polysacharidy 7. Lipidy 8. Doprovodné látky lipidů 9. Minerální látky 10. Vitaminy 11. Senzoricky aktivní látky 12. Přírodní biologicky aktivní látky 13. Potravinová aditiva, kontaminanty 14. Případové studie, shrnutí |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (16.04.2018)
Znalost analytické chemie a chemie potravin v rozsahu základního kurzu. |
|
||
Poslední úprava: Kubová Petra Ing. (16.04.2018)
Analytická chemie I. |
|
||
Poslední úprava: Pulkrabová Jana prof. Ing. Ph.D. (17.09.2023)
Úspěšně absolvován testu z chemických výpočtů v rámci seminářů.
Úspěšné absolvování písemné a ústní části zkoušky. |