|
|
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
|
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
Absolventi pochopí základní mikrobiální procesy a získají teoretické znalosti v oblasti diversity metabolismu mikroorganismů. |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
Michael T. Madigan, Kelly S. Bender, Daniel H. Buckley, W. Matthew Sattley, David A. Stahl: Brock Biology of Microorganisms, 15 ed.,Pearson, Prentice Hall 2017 ISBN-13:978-0134261928
|
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
http://www.nature.com/ismej/index.html http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-EMI.html http://aem.asm.org/ |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
1. Základní mikrobiální principy. Význam mikroorganismů. 2. Funkce a struktura prokaryotní buňky: bakterie 3. Funkce a struktura prokaryotní buňky: archaea 4. Funkce a struktura eukaryotní buňky: kvasinky 5. Funkce a struktura eukaryotní buňky: micromycety 6. Funkce a struktura virů 7. Výživa mikroorganismů a jejich transport do buňky 8. Kultivační techniky mikroorganismů 9. Růst,rozmnožování a tvorba spor u mikroorganismů 10. Limitace růstu mikroorganismů vnějšími podmínkami 11. Metabolická diversita mikroorganismů a jejich technologický význam 12. Molekulární principy genetiky mikroorganismů 13. Moderní metody stanovení mikrorganismů 14. Současné principy taxonomie mikroorganismů |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
Biochemie |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (08.06.2018)
Ústní zkouška |