|
|
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
|
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Student bude umět:
Samostatně navrhnout senzorické hodnocení
Zvolit danou metodu
Přípravit hodnotící panel
Zpracovat výsledky hodnocení
Vypracovat závěrečnou zprávu o hodnocení |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Z: Lawless H.T., and Heymann H., 2010, Sensory Evaluation of Food: Principles and Practices, Springer Z: Civille G.V., Carr B.T., 2015, Sensory Evaluation Techniques, CRC Press D: Guichard E., Salles C., Morzel M., Le Bon A., 2016, Flavour: From Food to Perception, Wiley-Blackwell D: Choi N., Han J.H., 2015, How Flavor Works: The Science of Taste and Aroma, Wiley-Blackwell D: Krautwurst D., 2016, Taste and Smell (Topics in Medicinal Chemistry), Springer D: Rogers L., 2017, Discrimination Testing in Sensory Science: A Practical Handbook Woodhead Publishing |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
http://web.vscht.cz/dolezala/ http://web.vscht.cz/panovskz/ |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Přednášky vyučujících, prezentace studentů na zvolené téma, samostudium a konzultace. |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
nejsou |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
První část předmětu je věnována přípravě senzorického panelu posuzovatelů a jejich výcviku. V praktické části jsou trénovány rozdílové, preferenční a popisné zkoušky. V druhé části je pozornost zaměřena na významné potravinářské komodity, především mléčné, masné a pekařské výrobky, jejich hodnocení popisnými zkouškami, a pokrývá též senzorické hodnocení pro kontrolu kvality potravinářských surovin a výrobků. Třetí část předmětu se zabývá vztahem mezi instrumentálními a senzorickými daty a statistickou analýzou dat. |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
nejsou |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Źádné nejsou |
|
||
Poslední úprava: Pátková Vlasta (15.11.2018)
Hodnocená prezentace aktuálního tématu z oblasti senzorické analýzy Ústní zkouška |