|
|
|
||
Poslední úprava: SEK320 (13.11.2015)
|
|
||
Poslední úprava: SEK320 (13.11.2015)
Orientace v přístupech k hodnocení mikrobiologické nezávadnosti potravin, znalost současné legislativy a přehled metod pro standardní a rychlé metody identifikace klíčových mikroorganismů |
|
||
Poslední úprava: SEK320 (13.11.2015)
Food Microbiology, M.R. Adams and M.O. Moss, The Royal Society for Chemistry, 2000, 2002, 2005, 20010, ISBN 0-85404-611-9 Modern Food Microbiology, J.J. Jay, ITP, ISBN 0-412-07691-8 |
|
||
Poslední úprava: SEK320 (13.11.2015)
http://eu.wiley.com/WileyCDA/WileyTitle/productCd-EMI.html http://www.nature.com/ismej/ index.html |
|
||
Poslední úprava: SEK320 (13.11.2015)
1. Vztah mezi potravinami a mikroorganismy, faktory prostředí ovlivňující růst mikroorganismů 2. Vnitřní faktory - limitace substrátem, tepelné procesy regulující množství mikroorganismů 3. Klasické metody mikrobiologického zkoumání potravin, přehled ISO postupů 4. Moderní metody mikrobiologického zkoumání potravin, imunologické a fyzikální 5. Molekulárně biologické metody identifikace - PCR 6. Biochemické testy - vyhodnocování fenotypu 7. Legislativní vymezení patogenů přenášených potravinami 8. Mikromycety - producenti toxických látek 9. Biogenní aminy, typy bakteriálních toxinů 10. Charakteristika příslušníků rodu Salmonella 11. Patogenní kmeny Escherichia coli 12. Charakteristika Listeria monocytogenes 13. Charakteristika Campylobacter spp. 14. Mikroflóra gastrointestinálního traktu člověka |
Hodnocení studenta | |
Forma | Váha |
Aktivní účast na výuce | 10 |
Zkouškový test | 30 |
Ústní zkouška | 60 |